• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska podržava stav Srbije o Kosmetu

"Mi ćemo naš odnos prema Kosovu uvijek dovesti u poziciju sa zvaničnim stavom Srbije", rekao je premijer Srpske za "Vreme".

 Srpska podržava stav Srbije o Kosmetu Izvor: MONDO

Premijer Srpske Milorad Dodik ocijenio da su odnosi Banjaluke i Beograda u poslednje tri godine veoma dobri i poručio da će RS odnos prema Kosovu uvijek vezivati za zvanični stav Srbije.

"Voljeli bismo da Srbija ima stabilniju situaciju, ali razumijemo da ima dosta problema vezanih za Kosovo. Mi ćemo naš odnos prema Kosovu uvijek dovesti u poziciju sa zvaničnim stavom Srbije", rekao je Dodik u intervjuu nedeljniku "Vreme".

Dodik je ocijenio da su odnosi u posljednje tri godine "veoma dobri", kako s bivšim premijerom Vojislavom Koštunicom, koji je pokazao veliki interes za razvijanje tih odnosa, tako i s predsjednikom Borisom Tadićem i aktuelnom vladom.

Premijer RS je primjetio da su "neke političke elite u Srbiji željele da imaju svoje ekspoziture u RS" i da su ranije bili prisutni "razni mešetari, izaslanici, razne službe koje su vrbovale, mediji koji bi po nalogu Beograda nekoga ocrnili", dok sada postoji nova dimenzija medjusobnih odnosa.

"Predsjednik Tadić nam poručuje da ima povjerenja u to što radimo, da zna da ćemo učiniti sve u najboljem interesu naroda koji ovdje živi i mi to podržavamo. I to je jedna nova dimenzija medjusobnih odnosa", rekao je Dodik.

Na pitanje da li se RS konsultuje sa srpskom vladom, s obzirom da je Beograd jedan od garanta Dejtonskog sporazuma, Dodik je odgovorio da je zvanična pozicija Srbije da će priznati svaki dogovor postignut konsenzusom triju naroda u BiH.

"To nam daje dovoljno garancije da ne prihvatamo dogovor koji nećemo, a sa druge strane, da kada nešto prihvatimo nailazimo na razumijevanje", kazao je on.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE