• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suspendovani policajci opet na poslu

Policajci iz RS suspendovani zbog Srebrenice vraćeni su na posao.

 Suspendovani policajci opet na poslu Izvor: MONDO

Direktor Policije Republike Srpske Uroš Pena rekao je Srni da je na posao vraćeno pet suspendovanih policajaca za koje je Tužilaštvo BiH obustavilo postupak jer nije bilo elemenata za njihovu krivičnu odgovornost za dešavanja u Srebrenici u julu 1995. godine.

"Ne znam detalje pošto su za to nadležni načelnici centara javne bezbjednosti, ali čim sam obaviješten o tome ja sam dao nalog da se vrate na posao", rekao je Pena.

On je naglasio da su policajci vraćeni na radna mjesta koja su i ranije obavljali i da će im biti isplaćeni zaostali dio plate.

Suspendovani policajci su, dok se protiv njih vodio istražni postupak, primali 55 odsto plate.

Tužilaštvo BiH obustavilo je postupak protiv Danila Petrovića iz Policijske stanice Skelani, Rodoljuba Stanimirovića s područja opštine Šekovići, zaposlenog u Policijskoj stanici Han Pijesak, te Siniše Miljanića iz Policijske stanice Vlasenica.

Ranije je Tužilaštvo BiH obustavilo istragu protiv Nenada Andrića iz Policijske stanice Zvornik i Steve Ilića iz Policijske stanice Srebrenica, jer nije bilo elemenata krivične odgovornosti za srebrenička dešavanja iz 1995. godine, zbog čega su bili suspendovani.

Odlukom visokog predstavnika u BiH Miroslava Lajčaka, 10. jula 2007. godine suspendovano je sa posla više od 30 policajaca bivšeg Centara javne bezbjednosti Zvornik, a istovremeno su im bila oduzeta lična dokumenta.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE