• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Snijeg "paralisao" BiH

Snijeg, koji od utorka veče neprestano pada, paralisao nekoliko sela u Bosni i Hercegovini.

 Snijeg "paralisao" BiH Izvor: MONDO

Pripadnici Vatrogasne jedinice "Lastva" iz Trebinja rade na održavanju i čišćenju puteva prema pojedinim trebinjskim selima, koja su zbog snježnih padavina ostala odsječena od grada.

Padavine na području opštine Trebinje u poslijepodnevnim časovima prouzrokovale su zastoje u saobraćaju na gradskim ulicama.

Ulice kao i pješačke staze su prekrivene većim slojem snijega, a zastoje u saobraćaju, uglavnom, stvaraju autobusi i teretna vozila pa se na gradskim ulicama formiraju veće kolone vozila.

Iz opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove kažu da su sve raspoložive ekipe preduzeća "Komunalno" i Hercegovina puteva" angažovane na održavanju gradskih ulica, dok su građani pozvani da zbog vanrednih okolnosti održavaju čistim prilaze ispred svojih stambenih i poslovnih prostora.

Snijeg koji u Milićima pada već nekoliko dana zavejao je neka sela na višoj nadmorskoj visini, pa službe zimskog održavanja puteva rade danonoćno da bi obezbijedile prohodnost puteva do tih sela.

Najteža situacija u selima Krunići, Koprivno, Kostrača, Zagrađe i Zalukovik, kao i u povratničkim selima na obodu planine Udrč.

Načelnik milićke komunalne policije naveo je da je u stalnom kontaktu sa ekipama za čišćenje puteva i da je dobio uvjeravanja da će do kraja dana svi putevi biti prohodni.

Sniježno nevrijeme u Vlasenici, prijeti da ugrozi normalno odvijanje saobraćaja u gradu i prigradskim naseljima.

U Prijedoru je jak sjeverozapadni vjetar prouzrokovao više kvarova na dalekovodima i niskonaponskoj mreži.

Dežurni dispečer u prijedorskoj "Elektrodistribuciji" rekao je Srni da su bez napona dalekovodi "Mrakovica", "Stara Lisina", "Nova Lisina", te Prijedor - Kozarac i zračni vod Svale - Čirkin Polje.
Svi važnji putni pravci na području grada Banjaluke i u seoskom dijelu su očišćeni i stanje je zadovoljavajuće, rekao je portparol Administrativne službe grada Banjaluke Milenko Šajić.

Naveo je da je visina snniježnog pokrivača u Stričićima 50 cenimetara, dok sniježni nanosti dostižu 80 centimetara, visina snijega u gradu je oko 20 centimetara, a na području Bronzanog Majdana od 20 do 40 centimetara.

"Ekipe zimske službe su na terenu i svi putni pravci su prohodni. Očišćen je i dio trotoara, a gradski prevoz funkcioniše nesmetano na svim putnim pravcima gradskog i prigradskog prevoza", rekao je Šajić.

Na svim magistralnim i regionalnim putevima u Semberiji saobraćaj se odvija veoma otežano, a poseban oprez neophodan je na prevoju Ban-brdo.

Zamjenik komandira Saobraćajne policije CJB Bijeljina Radenko Knežević ukazuje na pojačani oprez i neophodnost upotreba zimske opreme, te najavljuje da će policija intenzivirati kontrolu vozača.

Saobraćaj se i na ostalim putnim pravcima u BiH zbog snijega odvija otežano, a granični prelaz Izačić prema Hrvatskoj zatvoren je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, saopšteno je iz Auto-moto saveza RS.

Poledice i ugaženog snijega ima preko prevoja i u višim predjelima, a u nižim se vozi po mokrim i klizavim kolovozima.

Iz Ministarstva prosvjete Zapadnohercegovačkog kantona preporučeno je da nastava bude obustavljena u mjestima gdje nije moguće izvoditi zbog vremenskih prilika.

Nastava je prekinuta i u nekim školama u zapadnoj Hercegovini do poboljšanja uslova

Meteorolozi su za naredne dane u pojedinim krajevima najavili mogućnost novih padavina, a teperatura vazduha, kažu, spustiće se čak i do 16 stepeni ispod podioka.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE