• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad Alah izazove zemljotres

Ulice u Maglaju osvanule su, nekoliko dana poslije zemljotresa na području te opštine, oblijepljene neobičnim upozorenjem...

 Kad Alah izazove zemljotres Izvor: MONDO

Potres nije bio samo puko podrhtavanje tla, već opomena Alaha, "gospodara svih svjetova", prenose mediji iz RS.

"Opomena zbog grijehova koje činimo. Znajte da je Alahova moć velika i da nijedan narod prije nas nije zadesila neka nedaća i propast, a da to nije bilo plod njihovih grijehova", navodi se u upozorenju koje su, prema pisanju banjalučkog "Fokusa", nepoznati autori ubacivali i u poštanske sandučiće građana Maglaja.

U tom proglasu autori su naveli i određene citate iz Kurana, upozoravajući sugrađane da je došlo vrijeme pokajanja i vraćanja Alahu, što ih jedino može spasiti velike nesreće i propasti.

"Nema nikakve sumnje da je ovaj pamflet stigao iz sela Bočinje. Iako nigdje nije navedeno ko je autor ove poruke, iz svake riječi jasno je da je to djelo radikalnih islamista koji na svaki mogući način zloupotrebljavaju svoju vjeru", rekao je član Ekspertskog tima Jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala Dževad Galijašević.

On je podsjetio da u Bočinji živi desetak porodica vehabija, ali i da je u tom selu napravljen grandiozan objekat koji se koristi za vjerske obrede. Galijašević je rekao da je ta džamija u Bočinji mjesto okupljanja vehabija iz cijele BiH, ali i zemalja regiona, koji svakog petka dolaze na molitvu u ovo selo.

Autori ovog proglasa, prema riječima Galijaševića, računaju na bezrezervnu podršku nepismenog bošnjačkog naroda, koji je sklon da povjeruje njihovim navodima da je zemljotres zaista Alahovo upozorenje.

S druge strane, autori citiraju jednu od najradikalnijih sura Kurana, koja direktno podstiče na nasilje protiv nevjernika, rekao je Galijašević.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE