• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Optuženi za rasturanje kokaina u Hercegovini

Specijalno tužilaštvo RS podiglo je optužnicu protiv 13 osoba zbog organizovanog kriminala i neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga

 Optuženi za rasturanje kokaina u Hercegovini Izvor: MONDO

Specijalno tužilaštvo Republike Srpske podiglo je optužnicu protiv 13 lica sa područja Trebinja, Gackog i Čitluka zbog organizovanog kriminala i neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga (kokaina), piše "Glas Srpske".

List navodi da je optužnica dostavljena Okružnom sudu na potvrđivanje.

Optuženi su: rođaci Nikola (27) i Risto (29) Šaraba, Dragan Savović (32), Dragan Jelić (48), Jovo Šišković (30), Savo Jelačić (28), Igor Mastilović (28), Vasilije Špirto (37), Kosto Šekarić (44), Nemanja Ćećez (33), Nikola Krnjeušić (29) svi iz Trebinja, Predrag Rađen (37) iz Gacka i Nedeljko Dodig (32) iz Čitluka.

Nikola Šaraba optužen je da je organizovao i rukovodio zločinačkim udruženjem koje je neovlašteno kupovalo i prodavalo drogu i eksplozijom izazvalo opasnost po živote više ljudi.

Ostalim optuženim stavljeno je na teret da su bili pripadnici zločinačkog udruženja koje se bavilo nabavkom i prodajom droge. Osim toga, Jelačić i Savović su optuženi za izazivanje opšte opasnosti.

Prema navodima optužnice, u koju je "Glas Srpske" imao uvid, ova grupa činila je krivična djela od 13. februara do 30. maja 2008. godine na području Trebinja, Mostara, Sarajeva, Konjica, Jablanice, Vakufa i Banjaluke.

U optužnici se navodi da je Nikola Šaraba u Nikšiću nabavio neutvrđenu količinu kokaina koji je, u dogovoru sa Mastilovićem, prodavao njima poznatim licima u Mostaru.

Dio droge skrivao je u garaži, a u dogovoru sa Ristom Šarabom i drugim članovima grupe miješao je, prepakivao i isporučivao njemu poznatim kupcima u Trebinju.

U dogovoru sa Nikolom Šarabom, Igor Mastilović je od Dragana Supića goji se nalazio na izdržavanju kazne u zatvoru u Orašju, nabavio novac i kupovao drogu u Zagrebu i Dubrovniku. Drogu je prodavao na području Sarajeva, Konjica, Jablanice, Vakufa, Trebinja i Banjaluke.

Podizanjem ove optužnice završena je istraga koju je Specijalno tužilaštvo, zajedno sa policijom Srpske, izvelo na području Trebinja krajem avgusta prošle godine pod nazivom "Leotar". U toj akciji pronađena je manja količina kokaina, oko 700 grama.

Od trinaestorice optuženih, u pritvoru su Nikola i Risto Šaraba, Dragan Savović, Jovo Šišković, Nedeljko Dodig, Igor Mastilović, Savo Jelačić, Dragan Jelić i Vasilije Špirto. Sa slobode se brane Kosto Šekarić, Nemanja Ćećez, Predrag Rađen i Nikola Krnjeušić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE