• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CIK kaznio sedam stranaka

Centralna izborna komisija (CIK) BiH novčano je kaznila sedam političkih stranaka zbog kršenja odredbi Zakona o finansiranju

 CIK kaznio sedam stranaka Izvor: MONDO

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH donijela je na današnjoj sjednici sedam odluka o izricanju novčanih sankcija političkim strankama zbog kršenja odredbi Zakona o finansiranju političkih stranaka, a na osnovu izvještaja o reviziji finansijskih izvještaja za 2006. godinu.

Socijaldemokratskoj uniji BiH izrečena je sankcija u iznosu od 5.000 KM jer nije iskazala u godišnjem finansijskom izvještaju priloge fizičkih i jednog pravnog lica u ukupnom iznosu od 2.331,90 KM, nije vodila ispravnu evidenciju o svojim prihodima i rashodima, te nije podnijela u zakonom utvrđenom roku finansijski izvještaj za period izborne propagande za Opšte izbore 2006. godine, kao ni godišnji finansijski izvještaj za 2006. godinu.

Srpska omladinska stranka - "Novi naraštaji Republike Srpske" kažnjena je sa 5.000 KM jer nije dostavila u zakonskom roku godišnji finansijski izvještaj.

Stranka za BiH sankcionisana je sa 2.700 KM jer nije prijavila pojedinačne priloge tri fizička lica, u ukupnom iznosu od 4.500 KM i nije pravilno popunila godišnji finansijski izvještaj.

Socijalistička partija je kažnjena sa 1.650 KM pošto nije iskazala u godišnjem finansijskom izvještaju prilog jednog fizičkog lica u ukupnom iznosu od 350 KM, i nije pravilno popunila godišnji finansijski izvještaj, saopšteno je iz CIK-a.

SDS je sankcionisan sa 1.200 KM jer je primio zabranjene priloge u iznosu od 500 KM od dva javna preduzeća, te nije pravilno popunio godišnji finansijski izvještaj.

SDA je kažnjena sa 1.500 KM jer je primila priloge od dva pravna lica iznad zakonom dozvoljenog limita u ukupnom iznosu od 312 KM, a primala je i zabranjene priloge u ukupnom iznosu od 950 KM.

Srpska radikalna stranka "Dr Vojislav Šešelj" sankcionisana je sa 1.000 KM jer nije iskazala u godišnjem finansijskom izvještaju priloge jednog pravnog i jednog fizičkog lica u iznosu od 2.600 KM, te nije vodila računa o svojim prihodima i rashodima, navodi se u saopštenju.

CIK BiH uvažio je žalbu Seljačke stranke na odluku CIK-a o izricanju sankcije na osnovu njenog finansijskog izvještaja za 2005. godinu i postupak je obustavnjen.

Djelimično je uvažena žalba i SDP-a BiH o izricanju sankcije na osnovu finansijskog izvještaja ove stranke za 2005. godinu, pa je prethodna donesena odluka preinačena u odluku o izricanju sankcije u iznosu od 2.000 KM, dodaje se u saopštenju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE