• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prevario štediše za 20.830 KM

Drago Špikić (45) iz Tomislavgrada oštetio 561 vlasnika štednih uloga od kojih je na ime članarine naplatio 20.830 KM

 Prevario štediše za 20.830 KM Izvor: MONDO

Drago Špikić (45) iz Tomislavgrada, u svojstvu predsjednika podružnice Udruženja za vraćanje stare devizne štednje u BiH i dijaspori, oštetio je 561 vlasnika štednih uloga od kojih je na ime članarine naplatio 20.830 KM.

Predsjednik mostarske podružnice Udruženja vlasnika stare devizne štednje Izet Šehić izjavio je da je Špikić dugo uzimao novac od štediša, ali da nije vodio evidenciju niti je podatke o naplaćenoj članarini dostavljao centrali Udruženja za vraćanje stare devizne štednje u BiH i dijaspori, čije je sjedište u Banjaluci, a čiji je predsjednik Svetozar Nišić.

Šehić je rekao novinarima da su prevarene štediše bile uvjerene da se njihove tužbe za vraćanje stare devizne štednje već nalaze na Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strazburu, naglašavajući da je ovaj slučaj nastavak manipulacija štedišama koje je činio bivši predsjednik ovog udruženja u Hercegovini Miro Kožul, koji je prevarama uzimao ogroman novac brojnim štedišama, ali ni on nije vodio službenu evidenciju.

"Kožul je smijenjen, a protiv njega je podnesena krivična prijava Kantonalnom tužilaštvu u Mostaru. Na suđenju je priznao krivicu i obavezao se da će Kantonalnom sudu predati sve aplikacije štediša i nadoknaditi štetu koju im je pričinio", rekao je Šehić.

On je dodao da je ovaj slučaj još na sudu, te da je upravo Kožul postavio Špikića na čelo podružnice u Tomislavgradu, gdje je bio njegova produžena ruka u malverzacijama.

Šehić je najavio da će Udruženje za vraćanje stare devizne štednje u BiH i dijaspori podnijeti tužbu protiv Špikića koja bi trebalo da ide zajedno sa sudskim postupkom koji se vodi protiv Kožula.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE