• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić: Oprezno u Mostaru!

Predsjednik PDP-a upozorava da će na sastanku lidera u Mostaru biti ogromni pritisci da se dio nadležnosti RS ponovo prebaci na nivo BiH

 Ivanić: Oprezno u Mostaru! Izvor: MONDO

Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić smatra da na sutrašnjem sastanku političkih lidera SNSD-a, SDA i HDZ-a u Mostaru najvjerovatnije može očekivati pokretanje pitanja nadležnosti institucija BiH i RS i upozorio da će biti ogromni pritisci da se dio nadležnosti ponovo prebaci na nivo BiH.

"Mislim da je RS nepotrebno upala u zamku razgovora oko ustava.Nas niko nije prisiljavao na to, to nije bio nikakav poseban zahtjev i mislim da taj posao ne ide dobro", rekao je Ivanić.

On smatra da se dogovor političkih lidera treba skoncentrisati na ispunjavanje uslova koji su bitni za gašenje OHR-a, a to je pitanje Brčkog i državne imovine.

"Ustav u ovom momentu ne treba dirati, jer neće biti saglasnosti oko toga i rasprava oko ustava može samo doprinijeti daljem pogoršanju prilika u BiH. Posebno RS nema niti jedan razlog da u tako nešto ulazi i bilo kakvo otvaranje rizika oko Dejtonskog sporazuma, bilo kroz priču o nekom savezu federalnih država, o nekoj federalnoj BiH, o nekoj BiH sa četiri jedinice ugrožava poziciju RS i ja sam strogo protiv takve vrste razgovora", naglasio je Ivanić.

O podnošenju prijave protiv premijera Republike Srpske Milorada Dodika, lider PDP-a smatra da je to više "neka druga poruka" nego što ima bilo kakve pravne reperkusije.

"Prošao sam i još prolazim kroz dosta izazova u odnosu sa pravosudnim organima BiH i znam da to nije ni malo prijatno, ali sam potpuno uvjeren da će smiren i stabilan čovjek dovesti cijeli posao do kraja i da će pravda pobijediti", izjavio je Ivanić Srni.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE