• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pet miliona evra za mahovljansku petlju

Evropska komisija odobrila je pet miliona evra za sufinansiranje izgradnje mahovljanske petlje na auto-putu Gradiška-Banjaluka.

 Pet miliona evra za mahovljansku petlju Izvor: MONDO

Portparol Ministarstva saobraćaja i veza RS Radmila Kocić je naglasila da su u toku i pregovori sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj o obezbjeđenju kredita od 25 miliona evra za gradnju ove petlje.

"Intenzivirana je izgradnja auto-puta Banjaluka-Gradiška, tako da se njihov završetak očekuje u planiranom roku, odnosno početkom 2010. godine", rekla je Kocićeva za "Glas Srpske".

Govoreći o planovima gradnje auto-puta Banjaluka - Doboj, u skladu sa ugovorom o izgradnji mreže auto-puteva u Srpskoj sa austrijskom kompanijom "Štrabag", Kocićeva je rekla da je u toku izrada dokumentacije za ovaj autoput dug 72 kilometra.

"Dokumentaciju radi preduzeće 'IGH' iz Zagreba, a u toku su i aktivnosti preduzeća 'Putevi Republike Srpske' na stvaranju uslova za kompletiranje ove dokumentacije", navela je Kocićeva.

Ona je dodala da je završen tehnički dio - identifikacija korisnika parcela.

"Pravobranilaštvo RS i Geodetska uprava RS formirali su timove za provođenje eksproprijacije na ovoj dionici", dodala je Kocićeva i podsjetila da autoput Banjaluka-Doboj prolazi kroz četiri opštine - Laktaše, Prnjavor, Doboj i Derventu.

U Ministarstvu saobraćaja i veza RS navode da je u toku izrada glavnih projekata i regulacionog plana sa planom parcelacije za izgradnju autoputa na koridoru Pet ce, na dijelu koji prolazi kroz Srpsku - od Vukosavlja do Doboja, dugog 46,6 kilometara.

Za izradu ove dokumentacije zaduženo je Ministarstvo saobraćaja i komunikacija BiH, u okviru cjelokupne izrade dokumentacije za gradnju koridora Pet ce.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE