• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osuđeni istukao ženu u sudu

Tasim Kučević, koga je Sud BiH osudio na 12 godina zatvora, brutalno je fizički napao tetku djevojke koja je bila žrtva navođenja na prostituciju.

 Osuđeni istukao ženu u sudu Izvor: MONDO

Apelaciono vijeće Suda BiH izreklo je drugostopenu presudu u predmetu "Tasim Kučević i drugi" kojom je Kučević proglašen krivim za organizovani kriminal - trgovinu ljudima i pranje novca i osuđen je na kaznu zatvora od 12 godina. Kučeviću je izrečena i novčana kazna u iznosu od 240.000 konvertiblinih maraka.

Osuđeni je u dvorištu Suda BiH, prije izricanja presude, brutalno napao i udarcima na tlo oborio tetku djevojke koja je bila žrtva njegovih kriminalnih aktivnosti, prenosi Federalna televizija.

Kada mu je pokazala sliku devojčice koja je navodno izvršila samoubistvo u Italiji, Kučević je M.S. udario otvorenom šakom u lice, tako da je žena pala na tlo.

Dok je žena ležala na tlu, prišao je Kučevićev tjelohranitelj i oduzao joj fotografije djevojčice.

Taj događaj je zabilježila televizijska kamera, a javnost u BiH je šokirana emitovanim snimkom.

Kako javlja Televizija Federacije BiH (FTV), djevojčicu A.Č, nećaku brutalno pretučene M.S, Kučević je 1996. godine iz izbegličkog kampa iz Hrvatske odveo u Italiju i tamo je primoravao na prostituciju.

Djevojka se, dve godine poslije, navodno objesila, iako je samo sedam dana prije svojoj majci rekla da se vraća kući.

Kučević i njegov tjelohranitelj su u dvorištu Suda BiH fizički napali i novinarku FTV-a Vildanu Duran, koja je pokušala da odbrani napadnutu ženu.

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Dragan Mioković rekao je da Tasim Kučević nije zadržan u pritvoru nakon incidenta koji se dogodio u krugu Suda BiH.

On je naveo da je kantonalni tužilac naložio MUP-u Kantona Sarajevo da se Kučević pozove u policiju, gdje je od njega uzeta pismena izjava na okolnosti krivičnog djela nanošenje lakih tjelesnih povreda, kao i od oštećenih M.S. i novinarke Vildane Duran.

Prema njegovim riječima, Kučević je nakon toga pušten.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE