• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučki policajci pretukli mladića

Miladina Gaćešu (32) policajci prebili optuživši ga da je "maltretirao djevojku" koju je pratio kući. Kada ih je prijavio, ponovo ga pretukli!

 Banjalučki policajci pretukli mladića Izvor: MONDO

Banjalučka policija preutkla je Miladina Gaćešu (32) u toku jedne noći na pravdi boga čak dva puta, piše "Press RS".

Naime, nesretni mladić je prvi put premlaćen prošlog četvrtka uveče, kada je izašao sa radnog mjesta da bi svoju prijateljicu B.D. otpratio kući, a drugi put iste tabadžije iz policije pretukle su ga jer ih je prijavio.

Sve je počelo u ulici Ranka Šipke, gdje stanuje B.D. U toj ulici njoj i Gaćeši put su preprečili policijska marica i još dva vozila CJB Banjaluka iz kojih su izašli policajci i mladiću naredili na ne mrda jer je prijavljen da je maltretirao B.D.

"Iz marice je istrčalo nekoliko policajaca, među kojima je bio i moj komšija. Rekli su mi da ne mrdam i da stavim ruke na glavu, što sam i učinio. Potom su mu mi naredili da kleknem, a kada sam to učinio, jedan od njih me je udario nogom u stomak, a onda prendrekom u nogu. Počeli su da me udaraju i ostali, a kada sam ih pitao zašto me napadaju, rekli su mi da imaju dojavu da sam maltretirao B.D. Uzalud im je moja prijateljica tvrdila da to nije tačno i dalje su me tukli i maltretirali", priča Gaćeša.

On dodaje da su ga izvjesnog vremena pustili da ode i on se odmah vratio u kafić i telefonom prijavio slučaj policiji. Kaže da mu je dežurni policajac rekao da će poslati nekoga da od njega uzme izjavu i da je u međuvremenu otišao do toaleta da se presvuče i dovede u red.

"Najveći šok sam doživeo kada sam vidjeo da su u kafić došli isti oni policajci koji su me nešto ranije tukli. Jedan je ušao u toalet i rekao mi: "Završi to što radiš, pa ćeš onda da vidiš koga prijavljuješ". "Počeo je da me udara i stavio mi lisice na ruke. Izvukao me iz toaleta, na očigled gostiju kafane. Ugurali su me u kombi i odveli do policijske stanice, gdje je maltretiranje nastavljeno. Tjerali su me da potpišem izjavu kako sam maltretirao B.D. i opirao se hapšenju. Nisam želio to da potpišem jer je to bila laž. Maltretirali su me negdje do dva sata poslije ponoći a potom pustili. Zbog povreda koje su mi nanijeli otišao sam na neurohirurgiju Kliničkog centra Banjaluka, odakle sam izasao na svoju odgovornost", kaže Gaćeša.


Narednog dana, za njega su, kako kaže nastupile nove komplikacije sa policijom jer kada je ponovo htjeo da prijavi slučaj, iz MUP-a RS su ga uputili u CJB Banjaluka, a iz CJB su ga poslali u stanicu milicije u koju je prethodne noći privođen.

Načelnik CJB Banjaluka Zoran Stanišljević kaže da ne vjeruje da Gačešu u policiji niko nije želio da primi.

"Ispitaću ovaj slučaj i pozivam tog momka da se obrati unutrašnjoj kontroli i podnese prijavu protiv policajaca za koje tvrdi da su ga napali. Gaćeša je vjerovatno dolazio u pogrešne organizacione jedinice, u čijoj nadležnosti nije ovaj slučaj, pa su ga zbog toga slali u druge kancelarije. Ja sam, takođe, spreman da ga saslušam i ispitam cijeli slučaj", tvrdi Stanišljević.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE