• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Kredit za sina u skladu s propisima

Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik izjavio je da je odobravanje kredita firmi čiji je suvlasnik njegov sin u skladu sa propisima.

 Dodik: Kredit za sina u skladu s propisima Izvor: MONDO

"Preduzeće jeste dobilo kredit, ali nije bilo nikakvih zloputreba", potvrdio je Dodik.

Komentarišući optužbe SDS-a povodom dodjele ovog kredita, Dodik je ocijenio da je to "beznačajna priča".

"Oni (SDS) su prvaci svijeta u zloupotrebama. Kada bih se osvrtao za tim šta SDS govori davno bi ova zemlja propala", rekao je premijer Srpske.

Dodik je rekao da je firma "Frut-eko" Laktaši od jula do danas uplatila 125.000 KM na ime kamata.

"Zasadili su 160.000 sadnica jabuka i izgradili su hladnjaču od 2.000 tona za hlađenje voća. Ponosan sam na svog sina i posao kojim se bavi. Bolje to nego da je ovde u Banjaluci neki klošar ili narkoman", prokomentarisao je Dodik.

On smatra da je fer i korektno što je kredit dat toj firmi i da je neopravdano očekivati da neko ne može dobiti kredit IRB RS zato što pripada njegovoj porodici.

U današnjem saopštenju SDS je ocijenila skandalom priznanje Dodika da je IRB RS dodijelio kredit od tri miliona KM firmi koja je u suvlasništvu njegovog sina i pozvala ga da se povuče sa mjesta predsednika Vlade.

Srpska demokratska stranka izdala je saopštenje u kome piše da njeni članovi smatraju skandalom priznanje predsjednika Vlade RS Milorada Dodika da je u svojstvu predsjednika Kreditnog odbora Investiciono-razvojne banke RS dodijelio kredit od tri miliona KM firmi koja je u suvlasništvu njegovog sina.

SDS je pozvao Dodika da se povuče sa mjesta predsjednika Vlade što bi, kako navode, bio njegov najbolji doprinos tvrdnji da mu je interes RS na prvom mjestu i čime bi rasteretio Srpsku pritisaka i ucjena.

Ova stranka smatra "drskošću" Dodikovu tvrdnju da je bolje da je svom devetnaestogodišnjem sinu dao kredit da se bavi normalnim poslom, nego da postane narkoman.

"Pitamo premijera Dodika koliko života narkomana bi moglo biti spašeno da je taj novac usmjeren za njihovo liječenje i prevenciju i da li zna kako žive ostali devetnaestogodišnjaci u RS, radnici, penzioneri, RVI, socijalno ugroženi", stoji u saopštenju SDS-a.

Ova stranka poziva istražne i pravosudne organe RS da provjere indicije da se davanjem kredita IRB-a pokušava "oprati novac ukraden iz budžeta RS". (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE