• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jednomjesečni pritvor Tasimu Kučeviću

Opštinski sud u Sarajevu odredio je u četvrtak jednomjesečni pritvor Tasimu Kučeviću i Enveru Spahiću.

 Jednomjesečni pritvor Tasimu Kučeviću Izvor: MONDO

Pripadnici federalnog MUP-a uhaspili su u srijedu Kučevića i Spahića zbog incidenta koji se dogodio 21. aprila u dvorištu kompleksa Suda BiH.

Kučević je dok je čekao presudu Apelacionog vijeća Suda BiH udario i oborio na zemlju M.S. tetku jedne od žrtava njegovih krivčnih djela.

Novinarka FTV Viladana Duran pokušala je da pomogne napadnutoj ženi, ali je Kučevićev telohranitelj Enver Spahić spriječio u tome držeći je čvrsto pribijenu na ogradu.

Kučeviću i Spahiću pritvor je određen uz ocjenu da bi u slučaju puštanja na slobodu mogli da izvrše isto krivično djelo, prenose federalni mediji.

Predsjednica Suda BiH Medžida Kreso kazala je da je spremna da snosi posljedice ako se utvrdi njena odgovornost za napad osudjenog za organizovani kriminal Tasima Kučevića na člana porodice jedne njegove žrtve.

"Osjećam ljudsku i profesionalnu odgovornost za događaj od utorka", kazala je danas Kreso i podsetila da je Kučević ispred zgrade Suda BiH pretukao M. S, tetku jedne od žrtava trgovine ljudima.

"Svi mi snosimo dio odgovornosti za taj događaj. Svi snosimo odgovornost, bez obzira na formalnu odgovornost koja će biti utvrđivana u Ministarstvu pravde BiH, koje je nadležno za rad Sudske policije", izjavila je Kreso novinarima.

Ona je uputila izvinjenje i žaljenje žrtvama "brutalnog napada u dvorištu državnih pravosudnih institucija".

Sud BiH osudio je Tasima Kučevića u utorak na 12 godina zatvora zbog trgovine ljudima, ali je odmah po izricanju presude pušten na slobodu dok se ne odredi mjesto gdje će služiti kaznu.

Međutim, zbog brutalnog napada na M. S, a što su zabilježile i televizijske kamere, uhapšen je sutradan po nalogu tužioca Kantonalnog tužilaštva Sarajevo. (MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE