• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oblačno s kišom, u planinama snijeg

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno, u većini krajeva s kišom, na planinama sa snijegom.

Vjetar će biti slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha od četiri do devet, na jugu do 16 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica minus pet stepeni, Han Pijesak, Čemerno i Istočni Drvar nula, Mrakovica, Sokolac, Kalinovik dva, Bugojno, Drvar, Sarajevo, Gacko i Tuzla četiri, Bihać, Bijeljina, Gradačac, Ljubinje i Livno pet, Banjaluka, Doboj, Sanski Most, Srebrenica, Zenica i Zvornik šest, Gradiška sedam, Trebinje devet, Mostar 11, Neum 12 stepeni Celzijusovih.

Na Bjelašnici je jutros izmjereno 96 centimetara snijega, na Han Pijesku 17, u Istočnom Drvaru šest centimetara.

MOGUĆA POLEDICA U VIŠIM PREDJELIMA

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH na putevima u višim predjelima moguća je poledica zbog snježnih padavina i niskih jutarnjih temperatura.

Magla smanjuje vidljivost od 50 do 100 metara na pravcu Čađavica-Stričići, preko Manjače, te u kotlinama i uz riječne tokove na području donjeg Podrinja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine na autoputu Gradiška-Banjaluka, u mjestu Jakupovci, izmijenjen je režim saobraćaja.



Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje-granica Republika Srpska/FBiH (Karuše), na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka, do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja i to tako da će se povremene petnaestominutne obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas od 7.00 do 17.00 časova, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova. Alternativni pravac za vrijeme obustave je regionalni put Doboj-Modriča.

Do 1. jula trajaće radovi na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj, gdje je izmijenjen režim saobraćaja na dijelu regionalnog pravca u mjestu Vijaka opština Prnjavor, a saobraćaj regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, dionica Srpske Toplice-Karanovac, do 16. jula svakim danom, osim nedjelje, od 7.00 do 19.00 časova, biće izmijenjen režim saobraćaja zbog izvođenja radova u okviru sistema vodosnabdijevanja.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na dijelu magistralnog puta M-4 i regionalnog pravca R-473 u opštini Teslić, izmijenjen je režim saobraćaja i privremeno je postavljena saobraćajna signalizacija.

Na dionici regionalnog puta Banjaluka-Stari Majdan dva, zbog mogućnosti odrona zemlje saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom naizmjenično.

Do 30. aprila trajaće deminiranje terena na regionalnom putu Doboj-Maglaj, od mjesta Potočani do mjesta Pridjel Gornji, te od Ševarlija do mjesta Misurići, zbog čega od 8.00 do 16.00 časova dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja, a zatim se vozila propuštaju 15 minuta.

Do 31. marta trajaće deminiranje terena na dionici regionalnog puta Modran-Cer, u mjestu Gornja Lupljanica, opština Derventa, pa će radnim danom od 6.00 do 19.00 časova biti povremenih obustava saobraćaja od 30 minuta.

U FBiH na planinskom prevoju Rostovo, na pravcu Novi Travnik-Bugojno, pada snijeg i zadržava se na kolovozu, ugaženog snijega ima i na putu Glamoč-Mlinište, a slabiji snijeg pada i na području Kupresa, ali se ne zadržava na asfaltu. Dodatne poteškoće vozačima u jugozapadnim krajevima pričinjavaju povremeno jaki udari vjetra.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja. 

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE