• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zakon o prebivalištu usklađen sa EU"

Prijedlog zakona o prebivalištu i boravištu u potpunosti usklađen sa evropskim standardima, izjavila premijer RS Željka Cvijanović

Premijer RS Željka Cvijanović izjavila je danas da je Prijedlog zakona o prebivalištu i boravištu, koji je utvrdila Vlada Srpske, u potpunosti usklađen sa evropskim propisima i standardima.

"Ovaj zakon je apsolutno koncipiran da daje pravnu sigurnost kakvu nismo imali ranije. Kada to kažem, ne mislim samo na manipulacije u izbornom procesu koje smo imali, nego i na bezbjednosni aspekt", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je istakla da je navedeni prijedlog zakona pripreman u konsultacijama sa ljudima iz EU. "Žao mi je što taj zakon nije usvojen kada je trebalo na nivou BiH, ali u svakom slučaju ne znam zašto bi naš zakon ugrožavao bilo koga", dodala je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da je slična situacija bila i prilikom donošenja zakona o jedinstvenom matičnom broju BiH.

"Ako je jedini način da ovakve stvari budu deblokirane na način da ih donese Republika Srpska, onda ćemo to i raditi jer je tako nešto u interesu građana. Ne želimo da tako važne stvari služe za manipulacije i politička prepucavanja na nivou BiH", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da su predstavnici međunarodne zajednice skloni pogrešnom tumačenju svega što se događa u BiH, te dodala da neće biti problema da se, kako je navela, određene stvari u Srpskoj deregulišu ako budu regulisane na adekvatan način na nivou BiH.

Vlada Republike Srpske utvrdila je na jučerašnjoj sjednici Prijedlog zakona o prebivalištu i boravištu u Republici Srpskoj, kojim se stvara pravni okvir, koji s jedne strane omogućava svim građanima ostvarivanje i zaštitu Ustavom zagarantovanih prava, a s druge strane omogućava nadležnim organima da primjenjuju svoja Ustavom i zakonom utvrđena ovlaštenja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE