• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić: Vlast nećemo mijenjati nasilno

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić rekao je da će vlast u RS biti smijenjena demokratskim putem na izborima, a ne na ulici nasilnim rušilačkim metodama.

On je novinarima u Banjaluci rekao da opozicija, u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, treba da organizuje mirne demonstracije.

"To ću zagovarati i budite sigurni da ću biti jedan od prvih na čelu demonstracija, zajedno sa ostalim predstavnicima drugih stranaka, ukoliko se one usaglase, kao što je Milorad Dodik to radio 2004. godine", rekao je Čavić.

Podstaknut inicijativom predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Igora Radojičića da se objavi ratni staž narodnih poslanika, Čavić je najavio da će kao poslanik zatražiti da se objavi ratni staž predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH iz Srpske Nebojše Radmanovića i ministra finansija i trezora BiH Nikole Špirića.

Čavić je rekao da će uputiti i pitanje ko je od izabranih visokih funkcionera u Republici Srpskoj, u Narodnoj skupštini Srpske i u parlamentu BiH, cijeli rat proveo u Beogradu ili van Srpske.

On je kritikovao predsjednika Srpske Dodika da se "stavio u ulogu portparola Zorana Novakovića", koji je, kako tvrdi, bio pripadnik Zbora narodne garde Hrvatske.

Čavić je pozvao Dodika da odgovori na pitanja ko je vlasnik ruske kompanije "Njeftegazinkor", koja je kupila Rafineriju nafte Brod, kao i zašto se prodaje Rudnik željezne rude "Ljubija" Prijedor.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE