• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obilježeno 14 godina Brčko distrikta

Svečanom akademijom u Brčkom obilježeno je 14 godina od uspostavljanja Brčko distrikta.

Svečanom akademijom u Brčkom, kojoj su, između ostalih, prisustvovali visoki predstavnik u BiH Valentin Incko i supervizor za Brčko Tamir Vaser, obilježeno je 14 godina od uspostavljanja distrikta.
Vaser je istakao da je Brčko distrikt i dalje dobar primjer za BiH, posebno ističući dobre međunacionalne odnose tri konstitutivna naroda.

"Važno je obilježavati ovaj dan, a bilo bi još bolje kada bi ovakvi međunacionalni odnosi vladali i u drugim mjestima širom BiH", rekao je Vaser.

On je naglasio da je u distriktu, ali i u cijeloj BiH, važno poboljšati ekonomiju, boriti se protiv korupcije, te raditi na otvaranju novih radnih mjesta.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko ocijenio je da bi mnoge stvari u Brčko distriktu mogle da budu bolje, ali da je Brčko i dalje primjer da se na svim područjima BiH može zajedno živjeti, bilo da je riječ o vjerskim zajednicama, politici ili o ekonomiji.

Incko je rekao da su pojedini u Brčko distriktu shvatili da je ekonomija vitalni nacionalni interes.

"Evropa vam je tu, 'kuca na kapiji' i Brčko ne treba da čeka da bude član evropske zajednice, jer već se sada neke stvari mogu uraditi, i na tom polju možete da budete primjer drugim sredinama u BiH", naveo je Incko.

U blizini Doma kulture u kojoj je održana svečana akademija okupilo se pedesetak građana, koji su mirno protestovali zbog obilježavanja Dana distrikta.

Delegaciju građana je oko 11.00 časova primio Incko, koji je saslušao njihove zahtjeve i podržao mirni način ispoljavanja socijalnog nezadovoljstva.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE