• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trnki i Hatiboviću jednomjesečni pritvor

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Salemu Hatiboviću i Nihadu Trnki zbog učešća u paljenju zgrade Predsjedništva BiH 7. februara u Sarajevu.

Pritvor, prema ovom rješenju, može trajati do 7. aprila ili do nove odluke Suda.

Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da su oni počinili krivično djelo za koje su osumnjičeni, te im odredio pritvor zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od uticaja na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, saopšteno je iz Suda BiH.

Pritvor je određen i zbog postojanja vanrednih okolnosti, koje s obzirom na način izvršenja i posljedicu izvršenog krivičnog djela, ukazuju na to da bi puštanje osumnjičenih na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Tužilaštvo BiH najavilo je danas da će na osnovu video-snimaka identifikovati sve počinioce koji su učestvovali u paljenju zgrade Predsjedništva BiH i tako počinili krivično djelo terorizma.

Tužilac je od Suda BiH zatražio pritvor za Hatibovića i Trnku, jer bi njihovo puštanje na slobodu imalo negativne posljedice u percepciji javnosti da se ovakva krivična djela ne sankcionišu.

Hatibovića i Trnku uhapsili su pripadnici Federalne uprave policije, koji su ih juče oko 18.00 časova predali Tužilaštvu BiH.

Hatibović je osumnjičen da je u automobilu dovozio benzin tokom demonstracija 7. februara ispred zgrada Vlade Kantona Sarajevo i Predsjedništva BiH, koji je kasnije korišten za paljenje zgrade Predsjedništva i Arhiva BiH.

Izvještaj Federalne uprave policije o počinjenim krivičnim djelima 7. februara, osim Hatibovića i Trnke, obuhvata još pet osumnjičenih koji se dovode u vezu sa paljenjem zgrade Predsjedništva BiH i Arhiva BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE