• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ratni vojni invalidi traže smjenu Novakovića

Savez organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida RS tražiće smjenu načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne djelatnosti Zorana Novakovića.

Predsjedništvo Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida Republike Srpske zatražiće od gradonačelnika Banjaluke Slobodana Gavranovića da u najkraćem roku smijeni načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne djelatnosti Zorana Novakovića.

Predsjednik Predsjedništva ovog saveza Dragan Vrhovac kaže da su nezadovoljni Novakovićevim odnosom prema njihovom zahtjevu za dodjelom poslovnog prostora Savezu u Banjaluci.

On je precizirao da je Novaković u odgovoru na zahtjev Saveza naveo da će Gradska uprava raspisati oglas o dodjeli slobodnih poslovnih prostora u zakup, iako svoj prostor u gradu imaju sve ostale organizacije proistekle iz rata.

"Pitamo se da li smo mi kao Savez zaslužili da jedini moramo uzeti prostor pod zakup? Ovo je pokazalo i kakav stav Novaković ima prema ratnim vojnim invalidima", rekao je Vrhovac i dodao da se Savez nije oglašavao u vezi sa Novakovićevim navodnim učešćem u hrvatskim oružanim snagama.

On je naveo da su se u vezi sa dodjelom prostora tri godine obraćali gradonačelniku i predsjedniku Skupštine grada, ali da su ih stalno upućivali na Odjeljenje za stambeno-komunalne djelatnosti, koje nije našlo za shodno da ih pozove na razgovor.

Komentarišući najavljene proteste veterana za 23. mart, Vrhovac je rekao da ratni vojni invalidi neće učestvovati na njima, jer smatraju da ne bi bilo dobro da se oni pokrenu, iako su i sami nezadovoljni načinom realizacije prava.

"Ne sporimo nijednoj organizaciji da na legalan način mirnim protestima izrazi svoje nezadovoljstvo, ali Savez organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida neće učestvovati u tome", rekao je Vrhovac.

Savez je pokrenuo i inicijativu za donošenje izmjena Zakona o prefesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju ratnih vojnih invalida i očekuje da u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite Srpske bude formirana radna grupa za izradu izmjena ovog zakona.

Predsjednik Saveza Dragomir Jančić rekao je da je danas usvojen i Pravilnik o dodjeli ekonomske pomoći iz Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje ratnih vojnih invalida da bi se pomoglo članovima organizacije koji se bave isključivo poljoprivredom.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE