• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić: Prioritet politika zapošljavanja

Autor SRNA

Nosilac liste NDP-a iz izborne jedinice tri za Narodnu skupštinu RS Dragan Čavić izjavio je da će prioritet ove stranke biti politika zapošljavanja i otvaranja novih radnih mjesta, te da će biti protiv bilo kakvog novog zaduživanja.

Čavić je istakao da se NDP zalaže da se proces zapošljavanja provodi isključivo preko biroa, te da niko neće moći biti zaposlen mimo javnih institucija i javnog konkursa u bilo kojoj instituciji koja se finansira iz budžeta Srpske.

On je na predizbornom skupu u laktaškoj mjesnoj zajednici Kriškovci poručio da je obaveza onog ko bude izabran za načelnika opštine Laktaši da sa lokalnim budžetom racionalno raspolaže.

Čavić je istakao da će promjene nastupiti kada kandidat Saveza za promjene iz NDP-a za načelnika opštine Laktaši Vukašin Vojinović pobijedi, čija obaveza će biti, kako je naveo, da radi drugačije od prethodnika i onemogući da se javna sredstva koriste za privatne svrhe.

Čavić je naglasio da su Laktaši bogata opština, ali da su javna sredstva korištena na način koji nije primjeren takvoj lokalnoj zajednici, te da su iz tog razloga ostavke podnijeli načelnik i zamjenik načelnika opštine Laktaši.

Kandidat Saveza za promjene iz NDP-a za načelnika opštine Laktaši Vukašin Vojinović izjavio je da će prioritet nove vlasti u Laktašima biti infrastruktura, te da najviše sredstava treba usmjeriti u Mjesnu zajednicu Trn koja puni 50 odsto opštinskog budžeta.

On je dodao da je potrebno uraditi kanalizaciju, te da su prioriteti i zapošljavanje i vraćanje industrijskih zona koje su, kako je naveo, centralizovane u Aleksandrovcu.

Uvjeren da će biti izabran za načelnika opštine Laktaši, Vojinović je najavio da će biti izvršena revizija stanja u ovoj lokalnoj zajendici.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE