• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izbori pod lupom EU

Autor SRNA

EU će pažljivo pratiti izborni proces u BiH i podržava dolazak Posmatračke misije ODIHR-a, rekao je šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH Peter Sorensen u Sarajevu sa šefom Posmatračke izborne misije OEBS/ODIHR Korin Jonker

Iz Delegacije EU u BiH saopšteno je da je Sorensen pozvao građane BiH da glasaju na oktobarskim opštim izborima, istakavši da će "oni koji ne glasaju glasati za osobu koja je pobijedila".

On je istakao da, ko god bude izabran na oktobarskim izborima, ima odgovornost da pokrene BiH, posebno putem ekonomskih reformi sadržanih u Sporazumu za rast i zapošljavanje.

"Prvenstveno, bitno je ono što građani očekuju. I građani BiH i zemlje članice EU žele da se ova zemlja priključi EU. Svako istraživanje u ovoj zemlji pokazuje da građani žele bolji život - žele posao, bolje plate i penzije, dobro obrazovanje i zdravstveni sistem, te snažnu borbu protiv korupcije. Svojim glasovima, građani BiH izabraće one za koje misle da su najbolji za taj posao i za ostvarivanje tih rezultata", zaključio je Sorensen.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Pod lupom smo mi 20 i kusur godina al bez koristi. Pa njima upravo ovakva kakva je odgovara. Oni su je napravili ovakvom nismo mi. Samo pametuju

MONDO REPORTAŽE