• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Borci za novu politiku": Izmjena Zakona o borcima

Autor SRNA

Koalicija "Borci za novu politiku" zalagaće se za izmjenu Zakona o pravima boraca i vraćanje prava i materijalnog položaja ove populacije na nivo iz 1999. godine, izjavio je nosilac liste za Narodnu skupštinu RS Tihomir Gligorić.

Gligorić je ocijenio da je mnogo godina nakon što je stvorila i sačuvala Republiku Srpsku i davala podršku drugim političkim partijama, boračka populacija došla u situaciju da su njihova prava sve manja, a materijalni položaj sve teži.

"Učinićemo sve da se Boračka organizacija ili udruženja koja vode računa o boračkoj populaciji ne dovode u situaciju kao danas da mole da ih primi čak i resorni ministar, predsjednik Vlade i predsjednik Republike", poručio je Gligorić.

On je dodao da će Koalicija učiniti sve da pokaže zajedničku snagu sa boračkim kategorijama i da će predsjednik Republike i predsjednik Vlade, a pogotovo resorni ministar, morati da prime predstavnike Boračke organizacije svaki put kada zatraže sastanak.

Predsjednik Organizacije ratnih vojnih invalida Banjaluka Goran Kostić pozvao je sve ratne vojne invalide, demobilisane borce i porodice poginulih boraca koji mu vjeruju da daju podršku Gligoriću i Preliću u njihovim izbornim jedinicama.

On je dodao da ne želi samo da pruži podršku Gligoriću i Aci Preliću već i da se pridruži Savezu za promjene.

Kostić je pozvao sve patriote, borce, ratne vojne invalide, porodice poginulih i penzionere da daju podršku kandidatima Saveza za promjene za predsjednika Republike Ognjenu Tadiću i srpskog člana Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću.

Predstavnici Koalicije "Borci za novu politiku" potpisali su sa predsjednikom Gradske organizacije ratnih vojnih invalida Banjaluka Goranom Kostićem i predsjednikom Opštinske organizacije ratnih vojnih invalida Derventa Zoranom Kulundžijom dokument "Podrška za podršku".

Ovim dokumentom koalicija se obavezuje da će aktivno raditi na poboljšanju materijalnog i socijalnog položaja ove populacije.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

djokica

Bravo, vi se sjetili nakon 20 godina nesto da mijenjate, smijesno i zalosno. Najbolje ce te pomoci borcima i porodicma poginulih boraca ako VI krenete od sebe pa ostali i vratite sav novac koji ste ukrali tim kategorijama, kao da vratite i stanove koje ste dali svojoj djeci, familiji,ljubavnicama i nindza kornjacama. ACTA NON VERBA jer nam je dosta tih pustih rijeci.

MONDO REPORTAŽE