• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potjernica za Milošem Zekićem

Autor SRNA

Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za raspisivanje međunarodne potjernice za Milošem Zekićem (51), koji je optužen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Šekovićima.

Ovaj prijedlog upućen je Sudu BiH s obzirom da optuženi Zekić nije pronađen na adresi u Šekovićima prilikom realizacije naredbe za njegovo hapšenje i pošto se ne pojavljuje na ročištima, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH ističe da će iskoristiti sve instrumente regionalne i međunarodne saradnje, da bi Zekić bio priveden pravdi.

U saopštenju se napominje da se osumnjičeni ne mogu sakriti, da njihov pronalazak olakšavaju i protokoli o saradnji između tužilaštava regiona, te da će Tužilaštvo BiH uložiti maksimalne napore, zajedno sa institucijama u BiH i inostranstvu, da se optuženi Zekić pronađe i procesuira za krivična djela za koja ga tereti optužnica.

Zekić je optužen, da je u svojstvu pripadnika Vojske Republike Srpske /VRS/ u maju 1992. godine u Šekovićima, "kršeći pravila Ženevske konvencije o zaštiti građanskih lica za vrijeme rata, kojom se zabranjuju ubistva, vršio ubistva i na taj način počinio krivično djelo ratni zločin nad civilima".

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE