• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić: Nedopustivo umanjenja sredstva od PDV-a

Autor SRNA

Predsjednik Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić izjavio je da je nedopustivo da male opštine dođu na ivicu funkcionalnosti zbog umanjenja koeficijenta za raspodjelu sredstava poreza na dodatnu vrijednost.

Ivanić se danas u Kozarskoj Dubici sastao sa načelnikom te opštine Milom Zlojutrom i njegovim saradnicima, sa kojima je razgovarao o ekonomskoj situaciju u opštini.

"Pad priliva sredstava od PDV-a, uključujući velika dugovanja, dovode ovu opštinu u nezavidnu situaciju. Dubica je ove godine bila u velikim problemima i zato je neophodna veća podrška ovoj opštini sa nivoa Republike, pa rekao bih i BiH", izjavio je Ivanić.

On je dodao da je u okviru Saveza za promjene dogovorena izmjena kriterijuma raspodjele sredstava iz PDV-a i kao osnovni razlog smanjenja prihoda naveo prevelike otplate stranih dugova jer je, kako je rekao, sadašnja vlast previše zadužila Republiku Srpsku.

Ivanić je najavio da će, ukoliko na oktobarskim izborima bude izabran za člana Predsjedništva BiH, "uraditi sve da ispravi greške koje je uradila sadašnja vlast" kada je riječ o kategorizaciji graničnog prelaza u Kozarskoj Dubici.

"Nikola Špirić, kao predsjednik Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje, odgovoran je zašto granični prelaz u Kozarskoj Dubici nema status koji bi trebalo da ima", rekao je Ivanić.

On je dodao da Kozarska Dubica ima kvalitetna preduzeća, ali da smatra da dubička privreda može postići više."Dubici treba da se omogući izvoz mlijeka i tako će se odmah napraviti pomak koji će osjetiti neposredni poljoprivrednici i ostali. To je elementarna obaveza Savjeta ministara", rekao je Ivanić.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro izjavio je da se sistem raspodjele državnog novca mora promijeniti, kako bi opštine dobile dio koji im pripada.

"Inače neće biti izlaza za opštine manje od Kozarske Dubice, a izvjesno je da će i ova opština vrlo brzo doći u red za gašenje. Mi se iz dana u dan borimo da održimo finansijsku stabilnost", rekao je Zlojutro.

On je podsjetio da, osim problema sa graničnim prelazom, preduzeća iz Kozarske Dubice imaju probleme i sa izvozom mlijeka i šećera.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE