• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić: Neće biti promjene Ustava BiH

Autor SRNA

Kandidat Saveza za promjene za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je večeras u Novom Gradu da, ako bude izabran za ovu funkciju, sigurno neće biti promjene Ustava BiH.

Ivanić smatra da je ključna uloga člana Predsjedništva BiH da čuva ustavni poredak i dostignuti stepen samostalnosti Republike Srpske.

"Kao čovjek koji je godinama u politici, vrlo dobro znam kako se to može obezbijediti i sa potpunom sigurnošću garantujem da promjene ustava u BiH neće neće biti", rekao je Ivanić na predizbornom skupu PDP-a.

Ivanić ističe da kao član Predsjedništva neće potpisivati nikakve "prudske sporazume", niti podržavati formiranje trećeg entiteta, te nijednim svojim potezom neće ugroziti Dejtonski sporazum, koji je jedina garancija Srpskoj za njenu poziciju u BiH.

Ivanić obavezom člana Predsjedništva BiH smatra i privlačenje stranih investitora i jačanje ekonomske pozicije Republike Srpske.

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice jedan Jelena Elčija je naglasila potrebu poboljšanja položaja svih kategorija stanovništva.

"Prioritetno je da stručni ljudi budu na odgovarajućim pozicijima i da svi zajedno radimo na jačanju istitucija", kaže ona i dodaje da je bitno da se smanji jaz između enormno bogatih i enormno siromašnih.

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice jedan Mladen Lajšić rekao je da nezaposlenost treba smanjiti donošenjem novih i izmjenom postojećih zakona radi stvaranja uslova da poslodavci mogu proširiti proizvodnju i otvoriti nova radna mjesta.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE