• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DNS: Stručni kadrovi za kvalitetan razvoj

Autor SRNA

Kandidat Demokratskog narodnog saveza (DNS) za Parlamentarnu skupštinu BiH Božana Kučuk poručila je da će se, ukoliko dobije povjerenje građana na predstojećim izborima, kao inženjer poljoprivrede zalagati za razvoj poljoprivrede i sela.

 DNS: Stručni kadrovi za kvalitetan razvoj Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

"Politikama DNS-a, možemo dati punu podršku razvoju infrastrukture i drugih stimulativnih mjera za savremenu poljoprivredu. Resursi koje imamo i koji čine komparativnu prednost Republike Srpske nisu dovoljno iskorišteni. Budućnost ruralnih područja zavisi prvenstveno od starteškog opredjeljenja da se sačuvaju i razvijaju zemljište, vode, šume i rude, na čemu DNS insistira", rekla je Kučukova.

Efikasnost razvoja ruralnih područja na teritoriji regije i opština, smatra Kučukova, pomoglo bi i definisanje modela upravljanja lokalnim ruralnim razvojem i definisanje evaluacije sistema praćenja i ocjenjivanja, saopšteno je iz DNS-a.

"To bi u praksi znatno doprinijelo efikasnosti provedivosti razvojnih projekata. Posebno je važna uloga lokalne zajednice, koja može i treba biti inicijator promjena. Moramo se zalagati za kvalitetne razvojne politike, te pokretati razvojne aktivnosti i udruživanja koji vode pokretanju održivog razvoja na svim nivoima vlasti", poručila je Kučukova.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE