• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučen: Mladi zaslužuju priliku za bolji život

Autor SRNA

Kandidat DNS za poslanika u Parlamenta RS iz Izborne jedinice dva Ognjen Vučen poručio je da mladi u RS zaslužuju priliku za bolji život i budućnost, koja je moguća jedino uz sistemsko rješavanje njihovih osnovnih životnih problema.

"To se, prije svega, odnosi na zapošljavanje, stambeno zbrinjavanje, podršku zasnivanju porodica i značajniji angažman mladih u svim društvenim sferama. Na tome ću neprekidno insistirati i kao poslanik u Narodnoj skupštini, ukoliko mi birači ukažu povjerenje na predstojećim izborima", naglasio je Vučen.

On je najavio da će insistirati na analizi dosadašnjih rezultata reforme visokog obrazovanja u Republici Srpskoj, jer bolonjski proces nije donio očekivane rezultate, saopšteno je iz DNS-a.

"Neophodno je što prije ispraviti uočene nedostatke u dosadašnjoj reformi visokog obrazovanja da bi spriječili hiperprodukciju nekvalitetnog kadra i rast nezaposlenosti, čiji je krajnji rezultat odlazak mladih i stručnih ljudi u inostranstvo", istakao je Vučen.

On je rekao da posebnu pažnju treba posvetiti i predškolskom obrazovanju, te obećao da će insistirati na većim izdvajanjima za kulturu, odnosno za podršku institucijama kulture.

"One su od izuzetnog značaja za jedan grad, državu i društvo, a većina griješi kada te institucije naziva `budžetskim rupama`. Da to nije tako, pokazuju nam gotovo sve zemlje Evrope koje godinama, zahvaljujući upravo institucijama kulture, prave pomake u turističkoj industriji", zaključio je Vučen.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE