• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osude fizičkog nasilja u kampanji

Autor SRNA

Potpredsjednik RS Emil Vlajki oštro je osudio fizičko nasilje nad aktivistima političkih stranaka u toku izborne kampanje.

"Uvjeren sam da će organi reda pokazati svoju uobičajenu efikasnost i u najkraćem mogućem roku privesti pravdi, za sada, nepoznate nasilnike", naveo je Vlajki.

On ističe da je fizičko nasilje, bilo ovo aktuelno ili planirano, ma sa koje strane dolazilo, neprihvatljivo i da ne smije zamijeniti borbu mišljenja i argumenata, koja je jedina primjerena demokratija, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Srpske.  

"Tragično je što nas, izgleda, nedavna istorija nije ničemu naučila, a prvenstveno tome da svako nasilje ove vrste rađa novo nasilje", rekao je Vlajki.

Prethodnih dana u Srpskoj evidentirano je više napada na aktiviste različitih političkih partija.

"MUP da obezbijedi javni red i mir"

Koalicija "Borci za novu politiku" izražava zabrinutost povodom učestalih fizičkih napada na aktiviste opozicionih stranaka, organizovanog ometanja predizbornih skupova i zaplašivanja stanovništva koje, kako navode, "provode aktivisti SNSD-a i organizovane huliganske grupe".

Ova koalicija pozvala je ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislava Jovičića i direktora Policije Gojka Vasića da "u roku od tri dana pohapse počinioce ovih krivičnih djela" i tako "pokažu da su u stanju da obezbjede javni red i mir i zaštite građane".

"Podsjećamo ministra i direktora MUP-a da njih, kao i ostale pripadnike ovog ministarstva, plaćaju građani Republike Srpske i da oni za svoj rad odgovaraju građanima, a ne političkim strukturama koje su ih dovele na pozicije na kojima se trenutno nalaze", navodi se u saopštenju.

Iz Koalicije navode da će, ukoliko MUP Srpske u ovom slučaju ne pokaže efikasnost, biti primorani da se "samoorganizuju radi zaštite građana, aktivista i obezbjeđivanja javnog reda i mira".

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE