• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DNS: Poljoprivreda nije iskorišćena

Autor SRNA

Kandidat Demokratskog narodnog saveza za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović rekla je u naselju Kitovnice kod Zvornika da je poljoprivreda resurs koji nije dovoljno iskorišćen.

Stevanovićeva je na predizbornoj tribini DNS-a naglasila da Srpska ima dobre i vrijedne ljude, plodnu zemlju, ali da, kada je riječ o poljoprivredi, nema razvijenu strategiju.

"Nismo uvezani, ne postoji prehrambena industrija, robne rezerve ne odrađuju zadatak za koje su osnovane, a to je da budu regulator na tržištu, da otkupljuju višak proizvoda kada je rodna godina i obrnuto da intervenišu iz robnih rezervi kada je godina podbacila", rekla je Stevanovićeva.

Ističući da domaća proizvodnja nije adekvatno zaštićena, Stevanovićeva je istakla da su potrebne mnogo veće subvencije domaćim pooljoprivrednicima da bi bili konkurentni u ovom žestokom uvozu.

"Podatak da BiH godišnje uveze samo vodu vrijednu više od 100 miliona KM, a da je sedma ili osma po vodnim potencijalima u Evropi, a zadnja po iskorišćenosti, dovoljno govori sam o sebi", rekla je ona.

Stevanovićeva je rekla da je DNS radio i da uvijek radi na razvoju putne infrastrukture u zvorničkim selima.

"Uvijek ćemo se zalagati i konkretno raditi na izgradnji putne infrastukture po selima, jer želimo da izjednačimo uslove života stanovništva u selu i gradu, a to se upravo postiže razvojem putne i drugih infrastrukturnih objekata koji omogućavaju bolji život na selu", rekla je Stevanovićeva.

Na skupu su govorili kandidati DNS-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slađana Ilić i Milan Kikić.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE