• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPP: Prioritet borba protiv kriminala

Autor SRNA

Kandidat Stranke pravedne politike za predsjednika RS Dragomir Jovičić poručio je u Šipovu da su rješavanje problema kadrovske politike i borba protiv kriminala i korupcije, kao praktična državna ingerencija i zadatak vlasti.

"Pošto se danas nalazimo u Šipovu koje ima veliko šumsko bogatstvo, napraviću poređenje sa Slovenijom, jer je šumski potencijal Slovenije gotovo identičan našem. Slovenija ima godišnje oko šest milijardi maraka prometa u šumskom sektoru, a Republika Srpska 400 miliona. Slovenija ima milijardu pozitivnog poslovanja svake godine, a Srpske je svake godine u minusu", rekao je Jovičić na javnoj tribini u Šipovu.

Jovičić, koji je i predsjednik SPP-a, smatra da su razlog za takvo stanje nesposobni i nestručni ljudi na rukovodećim mjestima, pa se hitno mora rješavati problem kadrovske politike.

Kandidat SPP za člana Predsjedništva iz Republike Srpske Goran Zmijanjac istakao je da će, ukoliko bude izabran, principijelno i dostojansveno zastupati interse Srpske i vratiti je u ustavni poredak BiH.

"Funkcioneri koji su bili obavezni da štite interese Republike Srpske trebalo je da podnesu ostavke prilikom nametanja odluka visokog predstavnika u BiH, kada je čak 68 nadležnosti preneseno sa Republike Srpske na BiH. Za takvu situaciju krivi su neozbiljni i neodgovorni predstavnici Srpske, koji nisu reagovali, što zbog neznanja, što zbog zaštite svojih ličnih interesa", rekao je Zmijanjac.

Kandidat SPP-a za parlament BiH Nikola Vukmirović ukazao je na neefikasnost BiH i njenih institucija i način na koji se to može promijeniti.

"BiH nema razvijenu privredu, ali ima mnogo institucija i birokratski aparat koje ništa ne rade, mnogo troše, a privreda to ne može da izdrži. Problemi se mogu riješiti i sa deset puta manje sredstava od ovih koje institucije sada troše, može se napraviti mnogo. Takvi modeli su već poznati u svijetu i lako su primjenljivi i kod nas", rekao je Vukmirović.

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Zoran Kopanja istakao je da u ovoj opštini vladaju kriminal, korupcija i nepotizam.

Kopanja, koji je i predsjednik Opštinskog odbora SPP-a Šipovo, zamolio je svoje sugrađane da izađu na izbore 12. oktobra i pomognu da se ovakvo stanje promjeni.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE