• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUP RS: Laž da su ruski specijalci u Srpskoj

Autori mondo.ba Autori SRNA

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske demantuje informaciju pojedinih medija iz Federacije BiH da u Srpskoj navodno boravi "148 ruskih specijalaca i obavještajaca".

MUP je Srni saopštio da je obaviješten da će na području Republike Srpske boraviti određen broj ruskih državljana, uglavnom umjetnika i članova umjetničkih društava iz Ruske Federacije koji učestvuju na manifestaciji povodom obilježavanja 100 godina od Prvog svjetskog rata koju organizuje Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske sa Ruskom Federacijom.

"Za sve dodatne informacije molimo medije da se obrate organizatorima ove kulturne manifestacije, a navode `da im je MUP Srpske sugerisao da se ne prijavljuju Službi za poslove za strancima BiH`, smatramo zlonamjernim i nekorektnim", dodaje se u saopštenju.

Iz MUP-a pozivaju medije da ubuduće prvo zvanično provjere takve informacije prije nego što ih objave, a ne da šire neistine i uznemiruju javnost.

Prema navodima federalnih medija, na području Republike Srpske prije nekoliko dana stiglo je 148 ruskih specijalaca, koji su navodno smješteni u tri hotela na području Laktaša, dok je jedan dio ruskih specijalaca smješten u Centar za obuku policijskih snaga MUP-a Republike Srpske na Palama.

GRANIČNA POLICIJA: RUSI I RUSKINJE REGULARNO UŠLI U BiH

Granična policija BiH potvrdila je da su u BiH ušla 144 državljanina Rusije, ali da su ispunjavali uslove potrebne za ulazak u BiH, da nisu nosili uniforme i vojna obilježja, te da je među njima bilo i žena i muškaraca različitog starosnog doba.

Granična policija BiH saopštila je s ciljem objektivnog informisanja javnosti o ulasku državljana Rusije u BiH da je od 25. septembra do 2. oktobra na Međunarodnom graničnom prelazu Rača evidentiran ulazak 144 državljanina Ruske Federacije i to 25. septembra 11 lica, 26. septembra 36, 27. septembra 24, 28. septembra 24, 29. septembra pet, 30. septembra 40 i 1. oktobra četiri lica.

Neki federalni mediji posjetili su danas Hotel "San" u Laktašima gdje su se sreli sa članovima brojnih ruskih kulturno-umjetničkih društava koji će večeras nastupiti ispred hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci.

Portparol Službe za poslove sa strancima BiH Sanja Škuletić-Malagić rekla je danas za "Dnevni avaz" da je, prema dosadašnjim saznanjima, evidentirano prisustvo 124 lica ruske nacionalnosti u dva hotela i motelu u Laktašima.

"Ono što do sada znamo jeste da su oni ušli zakonito, jer nema viznog režima i imaju pravo boraviti mjesec dana. Oni su ulazili u BiH sukcesivno od 26. do 30. septembra. Hoteli su prijavili njihovo prisustvo Službi za poslove sa strancima. Nema informacija da je bilo ko od njih u uniformi, niti da je naoružan", navela je Malagićeva.

Najnovije i najzanimljivije vijesti pratite na našoj Facebook stranici - MONDOBIH, kao i na Twitteru @MondoBH.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE