• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokić: Odlučno u borbu za ekonomski razvoj

Autor SRNA

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić poručio je na tribini stranke u Trebinju da će SP nastaviti odlučno da se bori za ekonomski razvoj Republike Srpske, reformu energetskog i agrarnog sektora.

Đokić je istakao da treba reformisati sektor energetike i "Elektroprivredu Republike Srpske" /ERS/, ali i pomoći i organizovati da ona bude nosilac izgradnje novih objekata za proizvodnju energije.

"Sa povećanjem obima proizvodnje električne energije, Republika Srpska može da poveća obim domaćeg bruto proizvoda i na taj način znatno finansijski ojača, dok bi ERS bila generator razvoja i podrške ostalom dijelu Srpske, kao i podrška socijalnim fondovima", istakao je Đokić.

On je naglasio da su socijalisti najuporniji i najodlučniji u borbi za socijalnu i sigurnost građana u borbi za zaštitu najširih interesa, a posebno onih kojima je potrebna pomoć socijalno-odgovorne države, te naglasio da i u narednom periodu žele da nastave borbu za te interese.

"I u prošlosti smo pokazali svu osjetljivost prema ovim kategorijama, očuvali stabilan penzijski sistem, sistem boračko-invalidske zaštite, te uvećali obim sredstava za njih", rekao je Đokić.

On je napomenuo da je neophodno uraditi i reformu agrarnog sektora, gdje se, kako kaže, nalazi veliki potencijal i velika mogućnost za Republiku Srpsku, posebno za veliki broj novih radnih mjesta kao i za stvaranje novog proizvoda.

Kandidat SP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice devet Milenko Šaraba istakao je da će se zalagati za izgradnju pravne države u kojoj će vladati zakon i pravo, za državu koja će biti ekonomski jača i socijalno odgovorna prema svojim građanima.

Šaraba je istakao da je neophodno zalagati se za pravo na rad, posebno zapošljavanje mladih ljudi, te zapošljavanje kod odgovornih poslodavaca koji će sve obaveze prema radniku izmirivati i vrednovati njegov rad.

On je rekao da niko od političkih partija ne obećava nikakve konkretne programe već da je samo tema zapošljavanje, koje, kako je rekao, nije produktivno već je partijsko.

"Ne znam koliko će se ovako moći izdržati, ali bez 'Industrije alata' i drugih produktivnih firmi sigurno napretka nema", dodao je Šaraba.

Na tribini su se predstavili kandidati SP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice devet i Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice tri.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE