• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Popović: Srpska će biti održiva

Autor SRNA

Republika Srpska biće država, bez obzira da li se to nekom sviđa ili ne, izjavio je dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Vitomir Popović.

"Mi nastojimo da damo naš doprinos izgradnji i razvoju Republike Srpske, kako se to od nas kao pravnika očekuje", rekao je Popović novinarima prije otvaranja Jedanaestog savjetovanja "Oktobarski pravnički dani", koje je danas počelo na Pravnom fakultetu u Banjaluci.

Skupu, na kome je učešće prijavilo oko 800 pravnika iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke i Ruske Federacije, prisustvuje i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Popović je rekao da Pravni fakultet Banjaluka sa Udruženjem pravnika Srpske već tradicionalno organizuje "Oktobarske pravničke dane", koji su posvećeni izgradnji i funkcionisanju pravnog sistema Republike Srpske.

On je naveo da će na dvodnevnom skupu biti podneseno više od 80 referata koji će biti objavljeni u časopisu Udruženja pravnika Republike Srpske "Pravna riječ", kao i da će se nakon plenarnog dijela savjetovanje odvijati u sedam katedri.

Popović je rekao da se pravo u Srpskoj mnogo više poštuje nego u zemljama okruženju, ističući da Republika Srpska primjenjujući Dejtonski mirovni sporazum ima najveće standarde, jer primjenjuje pravo EU, a potpisnica je i velikog broja međunarodnih konvencija.

Savjetovanju prisustvuju predstavnici pravosudnih institucija, ustavnih sudova, redovnih sudova i tužilaštava, pravobranilaštava, ombudsmana, predstavnici pravnih asocijacija, udruženja i komora, rektori i prorektori banjalučkog Univerziteta, dekani pravnih fakulteta, univerzitetski profesori.

Suorganizatori Savjetovanja su Advokatska komora, Notarska komora, Centar za edukaciju sudija i tužilaca Republike Srpske i Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Generalni pokrovitelj Savjetovanja je Vlada Srpske, a medijski pokrovitelj RTRS.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE