• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HDZ: Nema kompromisa o hrvatskom entitetu

Autor SRNA

Nema kompromisa o hrvatskom entitetu i hrvatskom nacionalnom pitanju, rekao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović na predizbornom skupu ove stranke i HNS-a u Žepču.

Čović je naveo da ove dvije hrvatske stranke žele svima poslati hrvatski odgovor od sedam tačaka, među kojima je na prvom mjestu kako izvršiti federalizaciju BiH po mjeri hrvatskog čovjeka, te tako napokon riješiti hrvatsko nacionalno pitanje u BiH.

"Želimo izmijeniti izborni zakon kako nam više nikad predstavnike u vlasti ne bi birali drugi. Želimo pravnu državu usmjerenu ka evropskom putu koja će garantovati sigurnost, kako ličnu, tako i sigurnost imovine. Jedino u takvim uslovima možemo pokrenuti privredu", rekao je Čović.

On je dodao da je preduslov za razvoj privrede da se BiH uredi kao pravna država.

"Želimo govoriti i o socijalnoj politici, socijalnoj osjetljivosti, društvenoj solidarnosti i humanosti, jer danas je i previše onih koji ne mogu živjeti normalno i koji su u stanju potrebe", rekao je Čović, saopšteno je iz HDZ BiH.

On je poručio da moraju brinuti za demobilisane borce i poništiti sve odluke "nelegitimne vlade" koje su donesene na njihovu štetu, te čuvati jezik i kulturnu baštinu, a prvi korak ka tome bio bi uspostavljanje RTV kanala na hrvatskom jeziku.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE