• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"RAK i CIK da provjere internet anketu"

Autor SRNA

Narodni demokratski pokret (NDP) pozvao je danas Regulatornu agenciju za komunikacije (RAK) i Centralnu izbornu komisiju (CIK) BiH da provjere na koji način je osmišljena anketa na internet stranici RTRS.

NDP navodi da je Javni servis na svojoj internet stranici objavio "režiranu anketu koja treba da objavi pobjedu (kandidata SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske) Milorada Dodika, ali ne 13. oktobra, nego 9. oktobra".

U ovoj stranci ističu da je u ovu "gromoglasnu najavu" RTRS pozvao i neke tiražne medije iz Beograda.

"Svjestan svog minornog uticaja u javnosti, RTRS je, NDP-u znanim kanalima, uspio pridobiti naklonost jednog tiražnog beogradskog dnevnog lista, preko čije je veoma posjećene internet stranice obezbijedio link za glasanje", navodi se u saopštenju NDP-a.

NDP ističe da će glasovi "de fakto" iz inostranstva omogućiti "fiktivnu pobjedu Dodiku u funkciji zbunjivanja glasača", kojima će rezultati ankete biti predočeni u Dnevniku RTRS-a.

U ovoj stranci napominju da način na koji su predstavljene pojedine stranke iz Srpske, koje učestvuju u izbornom procesu i njihov redoslijed u anketi, "pokazuju svu zluradost i omalovažavanje opozicionih stranaka, kojima je Javni servis dao minorno mjesto".

Radio-televizija Republike Srpske uoči opštih izbora zakazanih za 12. oktobar provodi anketu o popularnosti kandidata za predsjednika Republike Srpske i Predsjedništvo BiH, te političkih stranaka koje se bore za mjesto u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Ma ne sikiraj se Cava ti si pobjednik bez dileme, ali kao

?

Ko o čemu, Čavić o RTRS. Šta ti smeta RTRS ako imaš glasače pobjedi, pukao si u Laktašima pućićeš i na nivou RS. Ne može tebi RTRS niti bilo koja relevantna agencija štimovati rezultate kad nemaš više od 4%

MONDO REPORTAŽE