• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SNS obećava reforme i borbu protiv korupcije

Autor SRNA

Predsjednik SNS-a Hadži Jovan Mitrović rekao je da ovu stranku kao opasnost vidi i vlast i opozicija u Srpskoj, jer su se smjenjivale na vlasti i krive su za prenošenje niza nadležnosti dobijenih u Dejtonu sa RS na nivo BiH.

Mitrović, koji je i nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici sedam, rekao je na predizbornoj tribini ove stranke u Bratuncu da je u ratu plaćena visoka cijena za stvaranje Srpske da bi se nijemo gledalo kako njen narod odlazi preko Drine, kako se zadužuje i gubi nadležnosti koje joj je međunarodna zajednica priznala u Dejtonu.

"Zbog toga tražimo odgovornost svih koji su do sada bili na vlasti. Treba ih kazniti na sljedećim izborima i onemogućiti da dalje urušavaju Srpsku", poručio je Mitrović.

Mitrović je rekao da se ova stranka zalaže za reforme i promjenu mnoštva zakona, po ugledu na Srbiju, što treba da dovede do stvaranja boljih uslova za budućnost i opstanak mladih na ovim prostorima.

On je rekao da ova stranka očekuje da će imati po jednog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz svih izbornih jedinica, a iz Izborne jedinice sedam imaće dva poslanika.

Prema njegovoj tvrdnji, buduća Vlada Republike Srpske neće se moći formirati bez SNS-a, a to znači početak reformi, borbe za stvaranje novih radnih mjesta, ali i protiv kriminala i korupcije.

On je istakao da će SNS tražiti da se formiraju organi koji će preispitati porijeklo imovine članova SNS-a, pa onda svih onih koji su bili u vlasti iz ostalih stranaka u posljednjih 20 godina.

Kandidat ove stranke za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz izborne jedinice sedam Petko Rankić rekao je da kao direktor Javnog preduzeća "Gradska čistoća", te vlasnik tržnog centra, benzinskih pumpi, auto-moto društva, tehničkog servisa i još nekoliko zanatskih radnji u Bratuncu zapošljava 100 radnika, a u narednom periodu planira proširivati djelatnosti i zaposliti još toliko radnika.

Rankić je najavio da će se boriti za donošenje zakona koji će omogućiti borbu i sprečavanje korupcije i kriminala i oduzimanje nelegalno stečene imovine. On je kritikovao sve posleratne strukture vlasti u Srpskoj za težak ekonomski položaj naroda i prenošenje nadležnosti na nivo BiH.

Kandidat SNS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice tri Svjetlana Banduka rekla je da su ciljevi za koje se zalažu na nivou Srpske i BiH privredni razvoj i ekonomski oporavak, otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje mladih.

Na predizbornoj tribini SNS-a u Bratuncu pred više od 1.000 okupljenih građana predstavljeni su kandidati ove stranke iz Izborne jedinice sedam za poslanike u Narodnoj skupštini Srpske i iz Izborne jedinice tri za poslanike u parlamentu BiH. Podršku kandidatima večeras su pružili članovi Glavnog odbora SNS-a Srbije Vladimir Milošević i Bojan Đokić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE