• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DNS: Žene za zaštitu porodice i solidarnost

Autor SRNA

Demokratski narodni savez (DNS) na predstojećim opštim izborima u BiH kandidovao je 48 žena za Narodnu skupštinu Republike Srpske, 21 za Parlament FBiH, a 10 za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Iz ove stranke poručuju da je djelovanje svih njih usmjereno na stvaranje, obogaćivanje i zaštitu porodice, očuvanje tradicionalnih porodičnih vrijednosti i proklamovanje humanosti i solidarnost.

Žene DNS-a insistiraju i na poboljšanju ukupnog socijalnog i ekonomskog stanja u društvu, podizanju životnog standarda i smanjenju nezaposlenosti, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Organizacije žena DNS-a Mira Popović rekla je da su ciljevi, koje proklamuje ova organizacija, i te kako mogući jer DNS ima realne politike, koje se baziraju na očuvanju narodnog, tradicionalnog, onog što je vrijedno u narodu. Ona smatra da je to, prije svega, zdrava porodica.

Popovićeva, koja je i kandidat za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice tri, ističe da će DNS uvijek podržavati i udruživanje žena u sve proizvodne organizacije, zadruge, solidarne grupe, kooperativne i druge oblike udruživanja, čime će biti podstican opšti napredak, posebno u lokalnim zajednicama.

"Važno je i poboljšati položaj žena na selu, ali ne deklarativno, nego konkretnim mjerama i aktivnostima, kojima će se poboljšavati zdravstvena zaštita te proces planiranja porodice. DNS ima politike da i u ovom sektoru napravi iskorak", rekla je Popovićeva.

Organizacija žena DNS-a broji više od 6.000 članova koje nastoje obezbjediti svoje mjesto u društvenom, političkom, ekonomskom i javnom životu, te svojim djelovanjem omogućiti isto svim ženama Republike Srpske i BiH.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE