• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPP: Prioritet uspostavljanje pravne države

Autor SRNA

Kandidat Stranke pravedne politike (SPP) za predsjednika Republike Srpske Dragomir Jovičić istakao je da će prioritet ove stranke biti uspostavljanje pravne države i dosljedna primjena zakona s ciljem uspostavljanja vladavine prava.

"Zalažemo se za sistem u kojem će vladati zakoni, a ne ljudi. Ni državni organi ne mogu biti izvan zakona i sopstvenih kompetencija. Samo vezivanje države za pravo i zakone obezbjeđuje slobodu građanima", izjavio je Jovičić.

On je dodao da je za pravnu državu i vladavinu prava važna ujednačenost sudske prakse, što je jedan od najvažnijih elemenata pravne sigurnosti, saopšteno je iz SPP-a.

Jovičić je napomenuo da je SPP u svojim programskim načelima jasno definisala borbu protiv svih oblika korupcije i kriminala, kao jedan od osnovnih principa i glavnih ciljeva svog političkog djelovanja.

On je naglasio da će se SPP zalagati za reforme pravosuđa, zakonske regulative, bezbjednosnih službi u BiH, reformu sistema javnih nabavki, te reformu javne uprave.

Kandidat SPP-a za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Goran Zmijanjac smatra da su nadležnosti koje su prenesene na nivo BiH kamen spoticanja i izvor stalnih nestabilnosti u BiH.

"Zato treba započeti dijalog da one budu vraćene entitetima, s obzirom na to da im je tamo mjesto u skladu sa Ustavom", istakao je Zmijanjac i dodao da promjene Ustava ne dolaze u obzir.

On je naveo da će se, ukoliko bude izabran, zalagati da budžet institucija BiH bude "prepolovljen", da bi se entiteti oslobodili balasta prekomjernog finansiranja nepotrebnih institucija.

"Očekujem da pobijedi nova politika, politika trećeg političkog puta koji trasira SPP. Taj put se zasniva na znanju, marljivosti, požrtvovanju i poštenju", zaključio je Zmijanjac.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE