• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Socijalisti za sveopštu solidarnost

Autor SRNA

Nosilac liste kandidata SP za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Petar Đokić poručio je večeras u Šamcu da ova stranka zastupa sveopštu solidarnost naroda i države kao politiku za buduće vrijeme.

"Ujedinjenim snagama treba da damo doprinos napretku Republike Srpske. Ta ideja najbolje se potvrdila u Šamcu u vrijeme strašnih poplava kada smo svi u jednom trenutku bili jednaki i kada nam je trebalo malo hrane, vode i da budemo na suvom", kaže Đokić, koji je i lider SP.

On je istakao da je to samo znak da se ljudima može pomoći primjenom principa solidarnosti.

Đokić kaže da se SP zalaže da ta politika bude ugrađena u mnoštvo zakona koje treba dopuniti, a neke nove usvojiti, gdje će na principu udruženih aktivnosti cijelog naroda Srpske doprinositi njenom napretku, prvenstveno, ekonomskom.

"Republika Srpska daje socijalnu sigurnost svima kojima država treba da pomogne i garantuje njihov status, a to su prije svega penzioneri koji treba da imaju veće penzije, te borci koji su stvorili Srpsku i treba da imaju bolja prava, bolji sistem i više novca za određena prava. Ako se ekonomski razvija Republika, oni dobijaju dobiju šansu da rade", rekao je Đokić.

Prema njegovim riječima, to je princip na kome se treba udruženim snagama puno toga uraditi i mijenjati u Republici Srpskoj i poboljšavati stanje.

On je istakao da treba pokrenuti agrarnu reformu, posebno u Posavini, te naglasio da će time biti ojačan sektor poljoprivrede, gdje ima mnogo prostora za nova radna mjesta i proizvode.

"Takođe, uz pomoć države, udruženim snagama treba da se grade novi prehrambeni i prerađivački kapaciteti, gdje bi te proizvode preradili, prodali, imali partnera vani koji će kupiti sve što proizvedemo. To je, prije svega, Rusija i tržišta koja su ostala dostupna. To je moguće na bazi sveopšte agrarne reforme Republike Srpske", kaže Đokić.

On na izborima 12. oktobra očekuje da SP dobije devet poslaničkih mandata, po jedan mandat u svakoj izbornoj jedinici i plus minimalno jedan mandat za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Nosilac liste SP za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jednice dva Dalibor Stević kaže da socijalisti očekuju odličan rezultat na izborima.

"Moramo da budemo solidarni i da pomognemo jedni drugima. Ulazimo u završnu fazu izborne kapanje i očekujemo odličan rezultat. Na dobrom smo putu da nas ljudi razumiju i imamo podršku", rekao je Stević.

Kandidat SP za Parlamentarnu skupštinu BiH Smiljana Sofrenović istakla je na tribini da će se boriti za prava mladih, veću zaposlenost, socijalnu pravdu i solidarnost, jer samo ovakve vrijednosti mogu voditi u bolje sutra. Ona je kao jedan od ciljeva navela i poboljšanje pozicije žena u društvu.

Kandidat SP iz Šamca za Narodnu skupštinu Srpske Savo Kurešević kaže da će se zalagati da se ova opština vrati normalan život i da mladi ne odlaze.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE