• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović: Stranci remete unutrašnji ambijent

Autor SRNA

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović smatra da međunarodni predstavnici stalno remete ukupan ambijent u BiH, te da, posredstvom nevladinog sektora, pokušavaju uticati na izborni proces.

"To pokazuju njihove stalne intervencije i pozivanja na neki demokratski mir, koji smo postigli i bez njih", izjavio je Radmanović.

On je za RTRS istakao da BiH treba da uđe u novu fazu odnosa u EU, jer je EU, nažalost, pokazala da joj se ne žuri sa učlanjenjem balkanskih zemalja.

"Novi komesar, koji nije za proširenje već za odnose sa susjedima, rekao je staru floskulu - da BiH treba da ide briselskim, a ne dejtonskim putem - što ništa ne znači i protivno je međunarodnom ugovoru i Ustavu", ocijenio je Radmanović.

On kaže da je jasno da NJemačka ima interese ne samo u BiH, nego na Balkanu, ali da se još ne vide rezultati te zainteresovanosti.

"To je još zainteresovanost na nivou EU", ocijenio je Radmanović.

On je napomenuo da je krajem septembra na Generalnoj skupštini UN u NJujorku imao dva izlaganja - o klimatskim promjenama i o razvoju svijeta nakon 2015. godine.

Prema njegovim riječima, u tim izlaganjima koja su bila zapažena, govorio je o tome da nema razvoja bez mira, te pozvao lidere moćnih zemalja da smire ukupno stanje.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE