• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Hercegovini potrebni odlučni zastupnici"

Autor SRNA

Lista "Za pravdu i red" Nebojše Vukanovića zalaže se za institucionalnu depolitizaciju i društvenu departizaciju, za kolektivni, umjesto uskostranačkog interesa, te za izbor najboljih i najstručnijih ljudi.

Na skupu je istaknuto je da biroi rada u Republici Srpskoj postoje samo formalno, a da je zapošljavanje prepušteno samovolji partijskih kancelarija, zbog čega mladi, nakon završenih studija, nemaju motiv da se vrate u Republiku Srpsku.

Lista "Za pravdu i red" zalaže se za korjenite promjene, koje mogu donijeti samo obrazovani i odlučni ljudi.

Nosilac liste za Narodnu skupšinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici devet Nebojša Vukanović je istakao da sve ankete i istraživanja pokazuju da će Lista za pravdu i red biti najveće iznenađenje izbora.

"U našem centru pažnje je običan čovjek, koji je proteklih godina bio žrtva tranzicije. Želimo da potpuno preokrenemo stvari u društvu, da izvršimo profesionalizaciju i da se posvetimo problemima običnih ljudi, koji su na ivici egzistencije", rekao je Vukanović.

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dražan Erić rekao je da su Hercegovini potrebni mladi i stručni ljudi, koji će se hrabro zalagati za interese ovog kraja.

"Moramo da vratimo ugled javnim institucijama, da njihovi menadžeri budu najkvalitetniji ljudi, a ne oni koji odgovoraju određenim političkim partijama", istakao je Erić.

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Obrad Samardžić naglasio je da narodni poslanici moraju da misle o interesima naroda i da se bore "kao lavovi", kako bi ti interesi mogli biti ostvareni.

"Ako je neko u toku svih prethodnih izbora imao više predstavnika u Narodnoj skupštini koji niti misle, niti zastupaju interese ove sredine, to je radila Hercegovina. Zašto ćute, zašto smo poslali ćutače u Skupštinu? Zato što je njihov primarni ineteres uvijek bio njihov džep, po onoj - `uzmi u džep i ćuti`", konstatovao je Samardžić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE