• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na izbore izlazi rekordan broj glasača?

Autor mondo.ba

Na opšte izbore 12. oktobra ove godine izaći će 68,6 odsto građana BiH, što je za 12 odsto više u poređenju s izborima 2010. godine, pokazuje istraživanje GfK BiH - Agencije za istraživanje tržišta i javnog mnijenja.

U Republici Srpskoj je 72,1 odsto građana potvrdilo da će sigurno izaći na izbore dok u Federaciji BiH taj procenat iznosi 66,9 odsto.

U Republici Srpskoj svega je 11,9 odsto građana koji nisu sigurni da će izaći na izbore, dok Federaciju BiH karakteriše dosta veća neodlučnost birača – 17,3, objavili su federalni mediji.

74 %

Prema ranijim istraživanjima na ovogodišnje izbore trabalo bi da izađe čak 74 odsto birača. Ako bi se ovakvo raspoloženje bh. građana prema izlasku na izbore obistinili, dobili bi izlaznost kakvu nismo imali mogli da vidimo u proteklih dvadesetak godina.

 Kada se ovi odgovori analiziraju po starosnoj dobi ispitanika, primjetno je da se veći procenat sigurnih glasača nalazi među starijom populacijom. Tačnije, 75,4 odsto građana Bosne i Hercegovine starijih od 65 godina je potvrdilo da će sigurno glasati na ovim izborima, dok je ovaj procenat među mlađom populacijom sa pravom glasa od 18 do 24 godine, 66,9 odsto. Upravo se među ovom kategorijom nalazi i najveći procenat onih koji još uvijek nisu odlučili da li će glasati na ovogodišnjim izborima ili ne (13,8 odsto).


A da bi ovogodišnji opšti izbori mogli da budu rekordni po broju izlaznosti birača potvrđuje i MONDO anketa gdje možete da vidite kako su glasali naši posjetioci.

Izvor: mondo.ba

Na izvodima Centralnog biračkog spiska za glasanje na oktobarskim opštim izborima u Bosni i Hercegovini nalazi se ukupno 3.278.908 upisanih birača.

Provjerite vaše biračko mjesto

Svi građani koji još ne znaju ili prosto žele da provjere svoje biračko mjesto na predstojećim opštim izborima to mogu da urade OVDJE. Jednostavnim upisivanjem vaših ličnih podataka dobićete željenu informaciju o mjestu gdje možete izvršiti vašu građansku dužnost.

Najnovije i najzanimljivije vijesti iz svih oblasti pratite na našoj Facebook stranici, kao i na Twitteru.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE