• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PDP: CIK mora da snosi odgovornost

Autor SRNA

U Partiji demokratskog progresa smatraju da Centralna izborna komisija BiH mora da snosi odgovornost za odluku o skidanju sa liste kandidata PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske Slavka Vučurevića

Partija demokratskog progresa smatra da Centralna izborna komisija BiH, kao glavni izborni institucionalni autoritet, mora da snosi odgovornost za odluku o skidanju kandidata PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske Slavka Vučurevića sa liste, koju je vijeće Apelacionog odjeljenja Suda BiH poništilo.

PDP smatra da se CIK ovom odlukom neprimjereno i nedemokratski svrstao na jednu stranu u izborima, odnosno da je u potpunosti pod kontrolom SNSD-a.

"Odluka Suda BiH je pokazatelj da je CIK, kažnjavajući nosioca liste PDP-a u Izbornoj jedinici devet, samo nekoliko dana prije izbora, najdirektnije uticala na predizborni ambijent, na raspoloženje birača i tok kampanje, a samim tim i na izborne rezultate", saopšteno je iz PDP-a.

U saopštenju je ocijenjeno da je "CIK nepravedno ocrnio PDP i opoziciju, čime je direktno uticao ne samo na rezultate u Izbornoj jedinici devet, nego na teritoriji cijele Republike Srpske, uključujući i rezultate za funkcije predsjednika Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH".

Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda BiH djelimično je uvažilo žalbu kandidata PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske Slavka Vučurevića i poništilo raniju odluku Centralne izborne komisije kojom je Vučurevićevo ime bilo skinuto s kandidatske liste, objavili su mediji.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE