• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Referendum u Kneževu u nedjelju

Autor SRNA

Pripreme za održavanje referenduma za opoziv načelnika opštine Kneževo, koji je zakazan za nedjelju, 26. oktobar, provode se prema planu, potvrdio predsjednik Komisije za provođenje postupka opoziva načelnika ove opštine Budimir Dukić.

"Završene su sve procedure u vezi sa imenovanjem glasačkih odbora, žrijebanja stranaka zastupljenih u Skupštini opštine Kneževo i trenutno završavamo konačni spisak glasačkih odbora", istakao je Dukić.

On je rekao da je Komisija putem plakata obavijestila stanovnike Kneževa i svih mjesnih zajednica o održavanju referenduma za opoziv načelnika opštine 26. oktobra od 7.00 do 19.00 časova.

Dukić je rekao da će glasačka mjesta za održavanje referenduma biti otvorena uglavnom u školama na području opštine Kneževo, kao što je to bio slučaj na proteklim opštim izborima.

On je rekao da će izjašnjavanje građana Kneževa na referendumu biti provedeno na osnovu izvoda iz centralnih biračkih spiskova Centralne izborne komisije BiH, ažuriranim sa 12. oktobrom ove godine.

"Pravo glasa na referendumu u Kneževu ima ukupno 9.672 birača koji su upisani u izvod centralnog biračkog spiska CIK BiH", dodao je Dukić.

Skupština opštine Kneževo u petak, 17. oktobra, usvojila je odluku o pokretanju opoziva načelnika te opštine Bore Škeljića, a konačan stav o tome donijeće stanovnici opštine na referendumu.

Na sjednici, kojoj je prisustvovalo deset odbornika od ukupno 19, a koji čine skupštinsku većinu, imenovana je komisija za sprovođenje opoziva i definisano pitanje na koje će građani odgovarati na referendumu, odnosno da li su za opoziv Škeljića ili ne.

Predsjednik Skupštine opštine Kneževo Radovan Marić rekao je da je inicijativa za opoziv izglasana zbog brojnih propusta koje od početka mandata čini Škeljić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE