• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CIK: Radojičiću najviše ličnih glasova

Autor SRNA

Predsjednik aktuelnog saziva Narodne skupštine Republike Srpske i novoizabrani poslanik SNSD-a Igor Radojičić osvojio je najviše ličnih glasova na izbornom nivou Narodne skupštine, pokazuju podaci Centralne izborne komisije BiH.

Prema podacima CIK-a, Radojičić, koji je potpredsjednik SNSD-a, dobio je 25.790 ličnih glasova u Izbornoj jedinici tri u kojoj je na proteklim izborima izašlo više od 143.000 građana.

Prema statistici objavljenoj na veb stranici CIK-a, za Radojičića je glasalo 18,03 odsto od svih birača iz ove izborne jedinice.

Radojičić je prikupio i ubjedljivo najviše glasova u poređenju sa izbornim pobjednicima iz Parlamenta Federacije BiH, gdje po broju osvojenih ličnih glasova prednjači kandidat SDA Mirsad Kukić za kojeg se opredijelilo 22.177 birača.

Drugoplasirani po broju osvojenih ličnih glasova za parlament Srpske je poslanik SDS-a u odlazećem sazivu Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić koji je dobio povjerenje 12.800 birača.

Trećeplasirani je Marko Pavić, predsjednik DNS-a i novoizabrani poslanik ove stranke u parlamentu Republike Srpske, sa osvojenih 11.831 ličnih glasova.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE