• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS traži ponovno brojanje glasačkih listića

Autor SRNA

Srpska demokratska stranka podnijela je danas Centralnoj izbornoj komisiji BiH tri zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića za predsjednika Republike Srpske, vještačenje nevažećih glasačkih listića i ponavljanje izbora u Prijedoru.

Generalni sekretar SDS-a Dragan Ćuzulan rekao je da ova stranka traži ponovno brojanje glasačkih listića u prisustvu akreditovanih posmatrača na biračkim mjestima Srednja Marićka (Prijedor) i Velika Obarska (Bijeljina), zbog sumnje da su glasovi koje je osvojio kandidat Saveza za promjene Ognjen Tadić upisani kandidatu koalicije "Domovina" Ramizu Salkiću.

On je dodao da isti zahtjev imaju i za biračko mjesto Greben u opštini Višegrad, gdje Tadić nije osvojio nijedan glas, dok su članice Saveza imale oko 130 glasova.

"Ovo su tri direktna slučaja koja smo ustanovili. Riječ je o ukupno 535 glasova za koje je Ognjen Tadić oštećen i to je razlog da tražimo ponovno brojanje na tim mjestima. Ako se ustanovi da je zahtjev osnovan, onda tražimo da se ponovo prebroje svi glasački listići u Srpskoj za nivo predsjednika Republike", istakao je Ćuzulan.

Navodeći da je u Prijedoru više od 40 odsto vreća sa glasačkim materijalom do Gradske izborne komisije stiglo otvoreno, Ćuzulan kaže da je "očigledno da se glasački materijal mijenjao i prema tome prilagođavao zapisnik".

"Postoji potpuna sumnja u neregularnost izbora i tražimo da se u Prijedoru ponove izbori", rekao je Ćuzulan.

SDS traži i da se izvrši vještačenje nevažećih glasačkih listića, jer ih je za nivo predsjednika Republike Srpske bilo 38.000.

Prema njegovim riječima, sumnja se da su popunjeni listići zamijenjeni praznim s obzirom da je na nekim biračkim mjestima postojala primjedba o manjku glasačkog materijala pred početak glasanja.

"Hoćemo da grafološkom ekspertizom ustanovimo da li su se koristile dvije različite olovke i da li i koliko je bilo glasačkih listića na kojima se glasalo za Tadića, a proglašeni su nevažećim", rekao je Ćuzulan.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Мирко

Весо слажем се свама да су збиља ови ездесивци Босић ;Тадић и остали.изгубили су трку за преседника републике паим сада Д Н С Д Милорад Додик крив;пошто Иванић није из њихове странке.ја се надам у бога даће и даље бити опозиција!!!

Veso

Vi iz SDS-a pokrijte se usima vise ste dosadili i Bogu i naropu. Tadic nek ide ovce cuvat ako mu ih smijete povjerit

MONDO REPORTAŽE