• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS i SRS bez dogovora oko formiranja vlasti

Autor SRNA

Nakon razgovora predsjednika SDS i SRS nijedan blok nema 42 potpisa za većinu u Narodnoj skupštini RS. To su potvrdili predsjednici ovih stranaka Mladen Bosić i Dragan Đurđević.

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić i predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Dragan Đurđević izjavili su nakon današnjih pregovora u Bijeljini da razgovori o formiranju vlasti u Republici Srpskoj "ostaju otvoreni i da nijedan blok još nema 42 potpisa za većinu u Narodnoj skupštini".

"Velikim dijelom smo saglasni u političkim stavovima, konstruktivni razgovori o mogućnosti buduće saradnje su otvoreni i vjerujem da ćemo se na kraju naći na istoj političkoj strani", rekao je Bosić novinarima.

On je najavio razgovore SDS-a sa predstavnicima DNS-a i NS-a, za koje je kaže da ima usmenu saglasnost njihovih lidera.

Bosić je ocijenio da između SDS-a i SRS-a postoji "veliki stepen saglasnosti oko situacije u društvu i potrebe da se napravi iskorak ka izlasku iz krize".

On je iznio ubjeđenje da će Savez za promjene uspjeti da prikupi 42 potpisa za većinu u Narodnoj skupštini i da će, uz stranke iz Federacije BiH, imati mogućnost da formira vlast u Republici Srpskoj.

Đurđević je nakon razgovora sa predstavnicima SDS-a rekao da ove stranke imaju dosta dodirnih tačaka, što se i ranije potvrdilo u praksi, ali da će o prijedlozima i SDS-a i SNSD-a odlučivati organi stranke i koalicija okupljena oko DNS-a.

"Razgovori su otpočeli, sigurno da ova knjiga nije zatvorena i da ćemo u budućnosti imati dobru i korektnu saradnju, što ne znači da ćemo postići korektan ili konkretan dogovor", rekao je on.

Đurđević je poručio da taj korektan dogovor u nekom narednom periodu ne znači da SRS želi bilo koga da ucjenjuje mjestima u Vladi Republike Srpske i da o tome danas nije ni bilo razgovora.

Prema rezultatima izbora, SRS je postala parlamentarna stranka koja će u Narodnoj skupštini imati jednog poslanika iz Bijeljine.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zao cas

Pa nek mu da mjesto podpredsjednika Vlade i ministra finansija i eto dogovora na dobrobit naroda

MONDO REPORTAŽE