• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik pisao Ban Ki Munu

Autor SRNA

Predsjednik RS Milorad Dodik uputio je generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu pismo, koje je dostavljeno uz 12. Izvještaj Srpske Savjetu bezbjednosti UN.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu pismo u kojem je naveo da su 12. oktobra birači u Srpskoj izabrali novi saziv Narodne skupštine i predsjednika Republike, čime je nastavljen neprekinuti niz slobodnih i pravičnih izbora tokom 19 godina nakon Dejtonskog sporazuma.

U pismu generalnom sekretaru UN, koje je dostavljeno uz 12. Izvještaj Srpske Savjetu bezbjednosti UN, Dodik je napomenuo da je izborno tijelo Srpske dalo još jedan mandat aktuelnoj koaliciji na vlasti, čime je obezbijeđen nastavak rada nove vlade na programu reformi navedenih u ovom izvještaju.

Dodik je pojasnio da se u izvještaju daje pregled politika Vlade usmjerenih na jačanje privrede Srpske, podršku reformama institucija na nivou BiH, jačanje dejtonske strukture BiH i zatvaranje kontraproduktivne Kancelarije visokog predstavnika.

"Ljubazno vas molim da ovaj akt, priloženi Izvještaj i njegova četiri priloga dostavite članicama Savjeta bezbjednosti. Ukoliko vama ili članicama Savjeta bezbjednosti budu potrebne informacije pored onih koje su sadržane u Izvještaju ili odgovori na eventualna pitanja u pogledu njegovog sadržaja, biće mi zadovoljstvo da vam ih dostavim", istakao je Dodik u pismu generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu.

Vlada Republike Srpske uputila je 12. Izvještaj Srpske Savjetu bezbjednosti UN, koji obuhvata pitanja u vezi sa prioritetima Srpske na unapređenju ekonomskih mogućnosti, reformi institucija na nivou BiH, zaštiti decentralizovane ustavne strukture BiH i zatvaranju OHR-a.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE