• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobojlije muku muče s kanalizacijom

Autor mondo.ba

Trideset četiri porodice iz glavne dobojske ulice na broju 99 već mjesec dana muku muče sa fekalijama u podrumu.

 Dobojlije muku muče s kanalizacijom Izvor: MONDO/Petar Stojanović

Izvor: MONDO/Petar Stojanović Kanalizacione cijevi su, pretpostavljaju, nakon poplave zapušene, pa se u podrume više ne može ni ući. Strahuju od epidemije i razmišljaju da se isele.

"Smrdi odozdo, ne može se izdržati. Sad, ni ostati ni otići, ne znamo šta ćemo. Nikad ovako nije bilo, ne znamo šta je uzrok, a pun nam je stan i komaraca", kaže Nevenka Šućur, stanarka sporne zgrade.

Stanari su pokušali sami da riješe problem, ali je, kažu, van njihove moći. Kucali su na vrata ndležnih i ostali izgubljeni u komunalnom "trouglu".

"U Stambeno - komunalnom odjeljenju kažu da nisu nadležni za ovaj posao, Vodovod radi do jedne tačke i poslije ih ne interesuje, a komunalna policija nema interes za rješavanje ovog problema", kaže Dalibor Đerić.

Slične odgovore dobili su i novinari ATV-a. U Stambeno - komunalnom odjeljenju kažu da su jednom uputili cisternu da ispumpa fekalije, izašli na teren i utvrdili da nije do njih.

"Nije u pitanju začepljenje slivnika, nego začepljenje u privatnom prostoru. Za dalje upute nadležno je odjeljenje za komunalnu policiju", kaže Šef odsjeka za komunalne poslove Doboj Siniša Lukić.

U komunalnoj policiji nisu htjeli da razgovaraju s novinarima, saopštili su samo da je napravljen zapisnik, ali nisu htjeli da kažu šta u njemu piše.

Navodno su u spornom poslovnom prostoru, čiji je vlasnik jedan od gradskih odbornika zabetonirani šahtovi kroz koje su se čistili odvodi, što je izazvalo problem. Stanari ne bježe od toga da ga zajednički riješe, pa i da preusmjere kanalizaciju, ali partnera za taj posao - nemaju.

Pogledajte prilog ATV-a.

-
Izvor: YouTube

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE