• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikić: Potrebno mijenjati Izborni zakon BiH

Autor SRNA

Predsjednik Centralne izborne komisije BiH Stjepan Mikić izjavio je danas da je potrebno mijenjati Izborni zakon BiH i da je Komisija spremna da u tome učestvuje i pripremi prijedlog.

On je ponovio stav CIK-a da "iz izbora u izbore" birački odbori dostavljaju sve neuredniji materijal, dok način na koji se formiraju i imenuju birački odbori nije dobar.

Mikić je na konferenciji za novinare, na kojoj su objavljeni konačni rezultati ovogodišnjih opštih izbora, izrazio nadu da su i politički subjekti postali svjesni da ovakav izborni zakon i izborni proces mora biti mijenjan.

"Spremni smo učestvovati u tome i pripremiti prijedlog. U svakom slučaju ne bi bilo dobro naredne lokalne, a pogotovo opšte izbore provesti sa ovakvim izbornim zakonodavstvom i podzakonskim aktima", rekao je Mikić.

Prema njegovim riječima, CIK BiH će u narednom periodu razmatrati sve probleme koji su se pojavljivali na izbornim mjestima i o tome u svom izvještaju o radu obavijestiti Parlamentarnu skupštinu BiH.

Član CIK-a Suad Arnautović rekao je da objavljivanjem konačnih rezultata izborni proces nije završen i da predstoji izbor članova Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Vijeća naroda Republike Srpske, te Doma naroda federalnog parlamenta.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE